Oпознаи себе си, за да се обикнеш.
Опознай мъжа си, за да го обичаш такъв какъвто е.
O
познаи децата си за да ги направиш щастливи хора!

Адските Тайни и Крахът на „Акулите" и Консултантите Печат Е-мейл

Тайните на финансовите уж „Акули"


Проби за Абракадабристика и Лингвоинженеринг

Finаncial Shаrks = Jеws


Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.
Буквалният Смисъл на Думите.
Името на Думата.Думата на Името.
Името на Името.Думата на Думата.Устойчивото Словосъчетание „Финансови Акули" трайно е свързано в масовото Съзнание със безскрупулните,безсърдечните,алчните,грабителските,хищническите,спекулативните и антиморалните Похвати,Методи и Начини на Действие на Спекулантите и Мошениците във финансовите Среди,и на Борсите.

Истинските Акули като животински Вид са хрисими „Божи Кравички" в Сравнение с „Финансовите Акули".

Така покрай тия „финансови Хищници" и Акулите са очернени неоснователно.

Този Епитет е измислен пак от Индивиди именно от тези Среди,които са се самоназовали така - Финансови Акули,и се гордеят с това,че са сравнявани с Акулите.

Защо са се самоназовали именно така става ясно,щом се разкрие Тайната с кой много характерен Белег на Акулите като животински Вид е свързан този Епитет.

Кое е най-впечатляващото във външния Вид на Акулите?
Челюстите.


Които Челюсти стават много популярни покрай едноименната Книга на Питър Бенчли и направения по нея Трилър от Cтивън Cпилбърг с Рой Шнайдър в главната Роля.
Покрай тази Книга и този Филм,Думите Акула и Челюсти са трайно свързани в масовото Съзнание.
Самите Челюсти са станали Синоним на Думата и Понятието Акула.
Първата Тайна на Епитета Финансови Акули е в Изписването на инглиш на Думата Челюсти - Jеws.

На инглиш Челюсти - Jеws е буквално едно и също с Jеw's - JWS - юдeи на инглиш.

Двете Думи Jеws и Jеw's са с една и съща Скрита Същност според Канона за Еднаквите Съгласни - JWS,и са Омоними.

А Уoлстрийт,Лoндонското Сити,и финансовите Клики както е известно,са набъкани почти изцяло от уж Амeриканци,уж Бритaнци и така нататък,които всъщност са все с юдeйски Произход.
И Епитетът е готов.

Кои са измислили Епитета „Финансови Акули"? Отговорът на този елементарен Въпрос е: Юдeите говорещи инглиш и работещи на Борсите.

---

Неслучайно този Епитет се среща на инглиш свързан с още една Дума и Понятие - с Либерализма и с Либералната Икономика.

Libеrаl Finаncial Shаrks

Идеологията на Либералната и Неолибералната пазарна Икономика и Политикономия,Класическия Либерализъм,Свободния саморегулиращ се Пазар,Макроикономиката е измислена,разработена и поддържана основно от юдeи - Лудвиг фон Мизес, Фридрих Хайек,Милтън Фридман,Джоузеф Стиглиц,Пол Кругман,Джoрдж Сoрoс,и още много други.

Измислили са си цяла Идеология в Политикономията за Оправдание на Идеята им,че уж „Свободния Пазар,тоест тези които притежават Пазарите,тоест те cамите" може да се пробват „свободно" да правят всичко,и никой не може да им държи Сметка,да ги контролира,да ги регулира и командва - нито Държавите и държавните Институции,нито Правителствата,нито Народите.

Тия адски изчадия юдeите имат Комплекса за Свобода на Робите,Престъпниците и Затворниците,които се „борят" за Свободата си.

Това е Втората Тайна на финансовите Акули.

Либералната и неолибералната Политикономия и Пазарна Икономика,така нареченият „Свободен саморегулиращ се Пазар" са замислени като Идеология, и развити,подкрепяни и споделяни като Идеология от Идеолозите,Икономистите, Финансистите и „финансовите Акули" с предимно юдeйски Произход.


Зад Прикритието на Думата Свобода - Libera се пробват да се крият хищническите Интереси на Libеrаl Finаncial Shаrks, нa Jеw's,на юдeите.
Факт.
---

***********************************************************************************Saday
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Ystyna,Maty,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Manyt,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************RаziЕlь

Тайните на Консултантите

Проби за Абракадабристика и Лингвоинженеринг

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.
Буквалният Смисъл на Думите.
Името на Думата.Думата на Името.
Името на Името.Думата на Думата.Според етимологичния Речник Думата Консултация и всичките и Производни - Консултант,Консултантски и така нататък пак произхождат от любимия ми латински Език,през френския.

Което веднага разкрива Следата към адските Лингвоинженери.

КОНСУЛЬТАЦИЯ. Заимств. во второй половине XVIII в. из франц. яз., где consultation < лат. consultatio "совещание", суф. производного от consultare "обсуждать, просить и давать советы".

Consultare - Обсъждане,търсене и получаване на Съвети.

Който латински Език е любимият на Лингвоинженерите за съставяне на нови Думи,и за пробване за прикриване на истинските Корени на самите Думи.

Хората основателно се чудят защо има такъв Бум на консултантски западни Агенции и Компании,които се врат навсякъде да консултират,защо са толкова скъпо платени,и взимат безбожни Комисиони и Хонорари за Съвети и Решения,които би трябвало да знаят и могат да взимат самите Шефове на консултираните Фирми,самите Министри,и самите Правителства.

Иначе за какво са Шефове,Министерства и Правителства,ако не могат да взимат Решения за Делата на Фирмите си,на Министерствата си,на Правителствата си,без да изръсят чувствително Бюджета,и без да разхищават държавни и фирмени Пари за консултантски Хонорари.

Имат на Разположение цели Aрмии от Бюрократи,Чиновници,Експерти,на които плащат Заплати,а видите ли,им се налага да плащат на външни Консултанти,които да ги консултират.

Погледнато от всяка гледна Точка това е удобно създаден „узаконен" Начин да се източват и разхищават държавни и фирмени Пари.

Удобно създаден „узаконен" Начин за Проба за прикриване на Корупция,Лобиране,Подкупи,Изнудване и Рекет.Плаща се във Вид на Хонорар за уж „извършени консултантски Услуги",и всичко е „законно".
Върхът на Наглоста е,че си плащат Данъците за Хонорарите,и така все едно Парите са „чисти" и „законно спечелени".

Така наречените Консултантски Компании дори са се изхитрили да вкарат това в Законови Рамки,в задължителни Правила,като са се пробвали Консултантите да ги направят задължителни Посредници,и никоя по-тлъста Сделка,никакви Сливания,Придобивания,Продажби,Строежи и така нататък да не могат да минaт без техните консултантски Услуги,и без официален Консултант по Сделката.

Което е Злоупотреба със Законите.
И която Злоупотреба е един от най-наглите Начини да се узаконяват Беззакония.
Все едно,че като се запише някое Беззаконие в Закон,то се узаконява.

Тези писани и узаконени Беззакония са едно от най-тежките Прегрешения пред Очите на Провидението,и се наказват с цялата Строгост на всички Богове и Сили.

Всички Писани Закони,които са в Противоречие и в Разрез с Неписаните Морални Закони,са Престъпления по Смисъла на Моралните Канони.И като такива се виждат от Очите на Провидението иСъдбата,и се преследват,разобличават и наказват от Небесния Съд.

Всяка Проба за узаконено заобикаляне и пренебрегване на Моралните Закони се счита за утежняващи Вината Обстоятелства,и увеличава Наказанията.

---

На инглиш Консултация е Consultation,Counselling, но и Opinion,което веднага навежда на Мисълта,че има Проба за лингводонатъкмяване на Значенията на Тази Дума.

Консултант е Consultant;

Консултантски е Consulting;

Консултантска Агенция е Consultancy
---

На френски,от който Език Според Етимологията е тръгнала тази Дума в западните и в другите Езици,

Консултация е Consultation,но и Conseil

Консултант е Персона която дава Consultations;

Консултантски е пак Consultation.

И няма никъде Думата Opinion като Значение на Думи свързани с Консултации,каквато Дума има на инглиш.

Такава Дума няма и в немския,няма и в испанския,нито в италианския.

Точно тази издайническа,и съвсем не на Място Дума Opinion дадена уж със Значението на Консултация,разкрива Първата Тайна на Консултантите.

Тайната е,че пак е направена Проба под Прикритието на,и чрез Злоупотребата с Божествени Имена,под Прикритието на Имената на римски Бог и Богиня нечестно,по измамнически и мошенически Начин да се печелят Пари,и то задължително Изобилие от Пари.

Имената са на Богинята Опс,Опи Консивия (Копиа),и на Бога Конс,Consus.

Точно от Opi е измислена Думата Opinion.

Но истинското Име на тази Богиня е Опс и Копиа.

А Консултант и Наименованието Консул на римските Консули,Държавниците на Римската Империя,са по Името на Бога Конс,Consus.

Опс Консивия буквално значи Опс Сеячката, а по късно с Пробата за отъждествяване на Името на Конс със Съвет,и Съветницата.

Така адските Лингвоинженери са се пробвали да се приравнят Консултантите с римските Консули и с Бога Конс,който според Легендата уж е съветвал Ромул.

А специално на инглиш са вмъкнали в Речника и Името на Богинята Опи,Опс,под Формата Опинион,която Опс всъщност е Богинята Копиа,Богинята на Изобилието, и така са се пробвали да привлекат Изобилието към себе си.

Пробвали са се да направят консултантските си Услуги добре платени.


Тази Заигравка с Имената на Богове е поредният Пример за юдeи,които си просят Наказанията на Боговете с чиито Имена се пробват да злоупотребяват.
---


Кой е Бог Конс,Consus

Конс (лат. Consus) — в Римской мифологии — бог-смотритель запасов зерна, подземных хранилищ силоса, также отвечавший за посев зерновых культур.

С течением времени Консу стали приписывать другие обязанности. С времен Августа Конс становится богом доброго совета (Consus consilio, консультация. По легенде, Конс был богом, который помог Ромулу советом в Сабинской войне.
---У-я

Конс - в Римската Митология,Пазач,Наглеждач на Запасите от Зърно,на подземните Хранилища за Зърно,Силозите,и отговорящ за зърнените Посеви.
Всъщност Конс буквално значи Сеяч.

С Течение на Времето на Конс почнали да приписват и други Обязаности.Конс станал Бог на добрия Съвет.Точно тогава с Името на Конс почнали да свързват и Съветите,като ги нарекли на неговото Име - Consus consilio.

Според Легендата Конс уж бил помогнал на Ромул в Сабинянската Война.
---

Следва Изречение от У-я на руски,което е отличен Пример за това как чрез уж случайно вмъкване на Думи юдeите Лингвоинженери правят Проби за вменяване на нови Значения на Думите,които тези Думи поначало нямат,или да свързват Думи,между които поначало няма Връзка.

Конс также стал богом тайных советов, хотя, возможно, это связано с неверной интерпретацией имени (Consus — консилиум, совет, cинaгoга; место, где собираются советы).
---У-я

Конс също така станал Бог на Тайните Съвети,макар,че е възможно това да е свързано с невярна Интерпретация на Името (Consus - Консилиум,Съвет,cинaгога; място където се събират Съвети.

Откъде накъде cинaгoгата е вмъкната в това Изречение със Значение на Консилиум,Съвет и Consus,когато няма нищо общо с тях?
И то в едно Изречение,където Конс е обявен за Бог на Тайните Съвети,и едновременно с това се прави Уговорката,че това може да е невярна Интерпретация на Името.

Защото си е така.Това е откровена Заигравка,и невярна Интерпретация на Името на Конс.Направили са тази Уговорка с Цел да си измият Ръцете,както се казва.
Пробвали са се както се казва хем Вълкът да е сит,хем Агнето Цяло.

Защото в крайна Сметка са се пробвали да навържат в едно Изречение Името на Бога Конс Consus,cинагогата и Тайните Съвети.Така са се пробвали да приравнят cинагогата с Бога Конс и с Таен Съвет,Тайни Консултанти.Което в крайна Сметка е била и Целта на Занятието,както се казва.


Горното забележително,на пръв Поглед засукано и извъртяно Изречение,в което има едновременно Съждение и Допускане за Невярност на Съждението,се разкрива лесно по Пътя на Логиката:

Конс также стал богом тайных советов, хотя, возможно, это связано с неверной интерпретацией имени (Consus — консилиум, совет, cинaгoга; место, где собираются советы).

1. Конс е Бог на Тайните Съвети.(Думата Съвет в Смисъл на градския Съвет примерно.)

2. Конс и Consus са едно и също Име.

2. Consus е cинaгoга.

3. cинaгoгите са Consus,Бог и Таен Съвет.


Това е Втората Тайна на Консултантите.

Юдeите са се пробвали да нарекат cинагoгата Таен Съвет с Тайни Съветници,и да вменят Изпълнението на тази Роля на тайни съветници,на юдeите в различните Страни.

---

От друга Страна,cинaгoгата има Вероятност да е вмъкната самоиздайнически в руcкия Вариант на У-я с Цел Разкриване на тези,които стоят зад Идеята за създаване на Консултантските Компании - cинагoгата,тоест юдeите.

Какъвто и да е Мотивът за вмъкването,това вмъкване е Факт.

Както често ми се налага да казвам:
Това е поредното Попадение право в Десетката на Мишената.

В Статията на инглиш за Consus Думата cинагoга я няма в Изречението за Тайните Съвети.

Consus became a god associated with secret conferences, as his name was also interpreted allegorically in relation to consilium ("council, assembly" ).
---W-a

Но пък в Пресата на руcки има Названието на Институтите,които защитават юдeйските така наречени Интереси - Консистории:

Интересы eврeев представляют Koнcистории — рeлигиозные институты.

Което обяснява защо cинaгогата е попаднала в У-я на руски в Статията за Конс,и показва Начина по който юдeите са се пробвали да злоупотребят с Името на Конс.

Двете Понятия нямат нищо Общо.Откъде накъде юдeите ще наричат религиозните си Институти с латинската Дума Кoнcисториа по Името на римски Бог.

По стар Навик юдеите пак са изплагиатствали Наименование,Термин от чужда Религия.

Консистория всъщност е Висшият църковно-административен Орган за Управление в Католицизма,Събранието на Папата и Кардиналите от Католическата Църква,Съвещателен Орган за взимане на важни Решения.

Юдeите във Фрaнция са нарекли официалния Орган на юдeйските Общини във Франция - Соnsistoir.
Пробвали са да прикрият своята Организация под Наименованието на католическия Висш Орган.
Пробвали са да равнопоставят Папата с Главатаря на юдeйските Общини във Фрaнция.


Това пак е Прекланяне пред чужди Богове,в Случая пред римския Бог Конс,което изрично е забранено на юдeите от Яxвe/Ягбе още в библейските Времена.
Да се нарече пък cинагoгата с Име на римски Бог е изключително тежко и наказуемо от Яхвe/Ягбе Прегрешение.
Изплагиатването на Името на католическата Консистория за Наименование на юдeйска Организация пък е откровена Проба за Прикритие зад Католицизма.

Заради което Наказанията на Яxвe/Ягбе над юдeите продължават.

---

Длъжността Таен Съветник в Монаршиите е била точно по Подобие на тези Тайни Съвети.
Което навежда на Мисълта за това,че тези които измислили тази Длъжност са знаели за какво става Въпрос,и вероятно също са били с юдeйски Произход.
---

Коя е Опа,Опс,Опи

Римската Богиня се казва Копиае,но я нарекли Опс,на латински Ops,и я Наричат Опа и Опи заради негласната Забрана да се произнася Името и.Наричана е и Благата Богиня Bona Dea.

Но всъщност тя е свързана и с Телус,и е римският Вариант на древногръцката Рея,която от своя Страна е гръцкият Вариант на тракийската Кибела.

Опа (лат. Ops) — богиня римской мифологии. Обычно считается божеством плодородия, богатой жатвы, посевов.

Культ Опы, возможно, был близок культу Конса, другого аграрного божества. Это подтверждает эпитет богини — Консивия («сеятельница») и название одного из ее праздников — Опиконсивия, который справляли 23 августа. Во время праздника ей приносили жертвы в регии (доме царя), куда допускались только весталки и великий понтифик. 19 декабря справляли еще один праздник Опы — Опалии.

С III века до н. э. Опу начинают отождествлять с Реей, и называют женой Сатурна. Также ее называют богиней-покровительницей Рима, либо сближают с Теллус или Кибелой. Храмы Опы были воздвигнуты в Риме на Капитолии и на форуме.
---У-я

Описанието,че Празникът на Опс се чества в Дома на Царя,тоест на най-високопоставения,съответства на Празника на Бона Деа,на Копиа.

Опи Консивия е Сеячка,Сеещата,Сеещата Изобилието от Рога на Изобилието на Копиа.

Всъщност всички тези Имена на римски и гръцки Богини - Опс,Копиа,Теллус,Церера,Рея,Копиа,Бона Деа,Деметра са Аватари на Богинята Майка,на Великата Майка на Всички Богове.

Затова и постоянно ги оприличават една на друга,и едните са заимствани от другите.
Всички те са Олицетворения,различните Имена,и от Аватарите на Майката.

Така използвайки Името Opi,Opa в Думата Opinion като Значение на Consultation,Лингвоинженерите на инглиш са се пробвали да използват един от Аватарите на Богинята Майка - Опи Консивиа (Копиа),за да се изсипва нейният Рог на Изобилието над Консултантите.


Това е нагла Проба за Злоупотреба с едно от Имената на Майката,и Рога и на Изобилието което само тя решава над кого да изсипва.

Това е Третата Тайна на Консултантите - Пробата за Злоупотреба с Рога на Изобилието на Майката.
Така самонареклите се Консултанти се пробват цинично,нагло,нахално и арогантно да дерат по Три Кожи,както се казва,от тези,които уж консултират.

---

Всички Злоупотреби,с всички Божии Имена,с всички Божии Имена на Майката се виждат от Очите на Провидението и Съдбата,и се наказват от всички Богове,и от Великата Майка на всички Богове.

Рогът на Изобилието за така наречените Консултанти пресъхна завинаги.


***********************************************************
Fatima,Анализи,Magi,Предсказания,Mariya,Пророчие,Arhi,Прогнозис,Mana,Ясновидие,
Mayestro,Сказания,Bella,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Съвети,Sofiya
********************************************************************************

 


Изработка violeta.bg