Oпознаи себе си, за да се обикнеш.
Опознай мъжа си, за да го обичаш такъв какъвто е.
O
познаи децата си за да ги направиш щастливи хора!

Fatima
Добре дошли, Гост
Моля влезте или се регистрирайте.    Забравена парола?
Отг: 2БулТракийска Кабала.8.Двуликите Л/Р (1 разглежда(т)) (1) Гост
Отиди най-отдолу Отговори Любими: 0
ТЕМА: Отг: 2БулТракийска Кабала.8.Двуликите Л/Р
#6855
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
2БулТракийска Кабала.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
Буквалната Двойнственост. Двуликите и Двуличните Думи/Понятия.
Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото

В Началото бе Словото...
В Началото Е Думата
Всичко започва с Думи - Всичко завършва с Думи
Силата на Думите - Думите на Силата
Дела с Думи - Буквално Казано

Архитектоника на Буквите - Буквите на Архитектониката.
Архитектура на Думите - Думите на Архитектурата.
Архитектура на Речта - Речта на Архитектурата.
Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.
Буквалният Смисъл на Думите.

Името на Думата - Думата на Името.
Името на Името - Думата на Думата.

Животът на Думите - Заветът на Думите
Животът на Думите - Думите на Живота
Заветът на Думите - Думите на Завета

Дума Дупка прави
Казана Дума - хвърлен Камък

Думите са в Нещата и в Дъното на Всичко
Думите са в Нощите и в Дните на Всички
Имаме Думата

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът,Намирачът,Събирачът и Тълкувачът на Думи

Месецът който е наречен на Двуликия Бог Янус - Януари,бе Времето на започването на новата моя Поредица - за Двуликите и Двуличните Думи,и за Многоликите Думи в Темата за Третото Пророчество.

Сега,в Съдбоносните Дни е Времето да открия нови Теми специално посветени поотделно на всяка Двойка Семейства от Двулики,и Семейства от Многолики Думи/Понятия.

Януари е Месецът на Двулъкия Янус - Духът Пазител,Ключарят на всички Врати,Двери,Порти,Портали и Проходи,Ключарят на всички Начинания и Начала,Бог на Хаоса/Кеоса/Еоса,Владетел на Ключа от Небесните Врати.

Когато казвам Дума,имам предвид и Понятието назовано с тази Дума.Дума и Понятие са неразривно свързани.

Двуликите,Двуличните и Многоликите Думи/Понятия са мое поредно Откритие.
Както са мои Открития и Псиархитектите - Явни,Скрити и Специални,Явните и Скритите Съдбоносни Дни,Сатанинските Дни,Простото Правило на Седмицата и Единицата,Правилото за Новолунното Начало,Кои са в Легиона на 666,Канонът за Същностния човешки Критерий,Канонът на Случая,Скритите Нумеро Близнаци,Канонът за Еднаквите Съгласни,Канонът за Псиархитекта-Творец,Канонът за Посмъртните Псиархитекти,Канонът за Двойните Псиархитекти,Канонът за Огледалните Думи,Канонът за оптималния Растеж,Ефектът на кривото Огледало,Малките Тайни на Живота,Българо-Тракийската Кабала,която именно Кабала всъщност е Истинната,Древната,Настоящата Кабала,Вечните Велики Канони,още много други мои Открития които няма да изброявам тук,и разкриваните от мен Поредици от Тайни.

През Призмата на Българския Език се изясняват Тайните на другите Езици и Народи.Чрез Българския Език се разкрива Природата на Думите и Понятията на всички Езици.
Чрез Българския Език се разкриват Тайните,Секретите,Скритата Същност и Смисъл на Мирозданието,Космоса,Вселената,Природата,Реалността,Живота,Миналото,Настоящето,Бъдещето,и на така наречените човешки Цивилизации.Чрез Българотракийския Език се разкриват Тайните на всичко за което се сетите.

Българският Език е Ключов Език.
Българският Език е много Древен,Мъртъв,Тюркски,Тракийски и Свещен Език.
ПраЕзик,ПраРеч.АрхиЕзик,АрхиРеч,Духовен Език,Духовна Реч.
ПраРечие - Пророчие.

Според Канона за Еднаквите Съгласни Кирилица,Кралица и Крилца имат една и съща Скрита Същност.
Кирилицата е Кралицата на Азбуките,и Крилцата на Архаггелите.

Първоизточникът,истинната,древната Кабала е Българотракийска,Езикът на Кабала е Българотракийският,Тюркобългарският Език,както е Българотракийска,Тюркобългарска Богиня и Кибела,Кабиле - КБЛ.

Свещена Простота.
---


Двуликите Съгласни

Има Съгласни Букви,които в Азбуките на различните Езици,и в Речта на различните Народи са Изражение,Символи,буквени Знаци на различни Звуци - например Буквата В - в Латиницата това е Звукът Бъ,в Кирилицата е Въ,а за Звука Бъ си имаме друга Буква - Б.

Има Съгласни Звуци,които в Състава на Думи на различни Езици при Превода се пишат с различни Съгласни Букви - например Името на българския Хермес на руски е наложено да се пише Гермес,
въпреки че в руската Азбука има Буква Х.

Има Съгласни Букви в един и същ Език,които се произнасят с различен Звук в Зависимост от Думите в чийто Състав са - в западните Езици като Инглиш например Буквата С веднъж се чете като нашата Буква Съ,друг Път се чете като Къ.В други Езици пък се чете като Чъ и ДЖъ.И така нататък.

Има Съгласни Букви,които в Състава на различните Думи се пишат със Беззвучна Съгласна примерно,но се произнасят със Звучна,и обратното.
Класически Пример в нашия Език е Думата Сватба,която се произнася и звучи като Свадба.И така нататък със всичките Двойки Звучни и Беззвучни Съгласни - ДТ, ВФ, КГ, СЗ,БП.
Отделен е Въпросът,защо след като се произнася като Свадба,някой „Учен Лингвист" е наложил да се пише Сватба.Но това е друга Тема.

Всички тези двойствени Съгласни Звуци,и Думите съдържащи в Скелета си двойнствени Звуци,с Течение на Времето са се възпроизвели,родили са се нови Думи,и са образували помежду си трайни,устойчиви Двойки от Звуци и Семейства от Думи,независимо от това с какви Букви са означени в различните Езици тези Звуци и Думи.

Такива Двойки Двойнствени,Двулики Съгласни Звуци са:

Б и В, Б и П, В и Ф, Г и Х, Д и Т, Ж и З, С и З, К и Г, К и С, К и Ц, К и Х, К и Ч, Н и Х, С и Ц, С и Ч, С и Ш, Ц и Ч, Л и Р,Т и Ф,

Единствената Съгласна Буква която няма Двойнствено Лице е Буквата на Майката,Буквата на Материята,Буквата на Божествените Тайнствени Сили,Буквата на Съштността Ме - М.


Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия,в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има Двойствени Съгласни Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


Двуликите и Многоликите Семейства


Всички Комбинации от Съгласни Звуци и Букви които са едно Семейство от Думи,в чийто Състав има такива двойнствени Букви също са придобили Двойнствена Същност,с Две,Три и дори повече Лица,станали са Двойки Семейства от Думи - едната Дума с едната Буква от Двойката Букви,Втората с друга Буква от тази Двойка,и са станали Двулики,Многлики или Двулични Думи.

По Подразбиране Двойките Двулични Думи съдържат и лоша в Същността си Дума - като Двуличниците - в Лицето ви се усмихват и ви ласкаят,а като ви обърнат Гърба си, почват да злобеят,и се пробват да ви хулят и вредят.Такава класическа Двойка Двулични Думи например са СТН и ШТН - Истина и Шатан,Шейтан.

Многолики са Семействата в които има едновременно по Две,и дори по Три Двойки Двулики Съгласни Букви.
Класически Пример за Многолика Дума е Шеба - Себа - Сава - Шева,с Двойките Двулики Букви С/Ш, и Б/В.

Както Думите от едно Семейство,от една и съща Комбинация от Съгласни Букви взаимно се тълкуват,и така разкриват истинската Същност на Понятията наречени с тях,както Огледалните Думи взаимно разкриват Огледалната Същност на Думите и Понятията чийто огледален Образ са,така и Двуликите и Двуличните Думи разкриват другото Лице на Думите и Понятията в чиято Двойка са.
---

Проби за Абракадабристика и Лингвоинженеринг

Много ясно личат и излизат наяве и Пробите на така наречените Лъже- „Лингвисти" , „Лингвоинженери" и уж „Кабалисти" да изопачат,да подменят Смисъла на доста Думи в различните Езици чрез Замяна и Подмяна на едни Букви с други,Подмяна на Правописа и Правоговора - едно се пише,друго се чете,всяка Дума си е с някакъв собствен Правопис чийто Правила не се отнасят за другите Думи и така нататък.

Западните Езици са най-изкуствените,фалшиви, „инженеринговани" и „реформирани" Езици - особено инглиш - няма как да е добър Език в чийто Речник Думите за Понятията „Ад" и „Свещен" са от едно Семейство - с едни и същи Съгласни - Holy и Hell - HL.Така Инглиш,освен адския Език,е пробван да бъде превърнат в Езика на Легиона на Шатан.

Злото,Шатанът,Адът се е пробвал да се самообяви за „Свещен",Злото се е пробвало да се самообяви за „Богоизбрано" както е „проповядвал" и Сатанистът Алистър Кроули - „...Направи се Свещен...".
Holy Hell - Свещен Ад и Самозванците от уж „Богоизбрания Етнос".

Това е Причината Инглиш да се пробва да се направи „глобален" Език - „Целта на Занятието" както се казва е Проба за Разпространение на Езика на Злото.
А и самата Дума Глобален е също „Плод" на ЛъжеЛингвистиката и ЛъжеКабалистиката,но това е друга Тема.

Пробвали са се да ги абракадабросат - от „Абра да Кабра - Творя Приказвайки" , и „кабалосат" тези западни Езици,както се казва,пробвали са се да ги шионизират,ционизират и „на-циoн-ализират" с Окончанията -tion и -sion.Включително Българския,в който Думите Държавен и Народен се пробва да се подменят с „Национален" ,и Думата Народност се пробва да се подмени с „Националност".Но нашите Езици,нашите Народи,нашите Държави си имат естествен Имунитет срещу тези Попълзновения.

А от „Реформите" на западните Езици са се получили някакви Недоразумения (меко казано) вместо Езици,и Думите на тези Езици нямат никаква Сила.
---


Тайните на Двуликите,Двуличните и Многоликите Думи и Понятия се разкриват само чрез нашия Българотракийски Език.
Нашият Език е Свещен и Ключов Език разкриващ Тайните на всички Думи и Понятията наречени с тях,разкриващ Тайните на всички Езици и Народи,разкриващ Тайните на Всичко за което се сетите.
---

Така нареченият Шoфар също е класически Пример за Проба за Присвояване,за Проба за „Прихватизация" на чужди Символи и Знания като Кабалата.
Свиренето с животински Рог е практикувано от древни,до чак сегашни наши Времена от доста Народи,включително и от нашите Прадеди Кановете,и от нашите Народи.

В Каббале Шофар означает Раскрытие тайной Мудрости в широких Массах, являющееся предварительным и обязательным Условием полного Избавления.

В Кабала Шофар означава Разкриване на Тайната Мъдрост на широките Маси,на Народа,което се явява предварително и задължително Условие за пълното Спасение.

Распространение этой Мудрости (Каббалы) в Массах называется „Шофар“,подобно Шофару — бараньему Рогу,Звук которого разносится на большие Расстояния. Так же и Отзвук этой Мудрости будет разноситься по всему Миру.

Разпространението на тази Мъдрост - Кабала сред Масите,сред Народа се нарича Шофар.Подобно на Шофара - Рогът от Овен,Козият Рог,Звукът от който се носи на големи Разстояния,така и Отзвукът на тази Мъдрост се разнася по целия Свят.

Считается, что именно Звук Шофара имеется в Виду под «последней Трубой» в Конце Дней.

Думата и Понятието Шофар имат една и съща Скрита Същност според Канона за Еднаквите Съгласни с Думата и Понятието Шифър - ШФР.
Именно,само,и единствено моята,нашата Българо-Тракийската Кабала,именно,само,и единствено моята,нашата БулТракийска Кабала е Шифърът.
И Шофарът.
Буквално Казано.
---


Тази Тема е посветена на Семействата на Двуликите Л и Р

Л Аллаа(Aллах),Илия(Пророк,Светия),Еол(Бог,Повелител на Ветровете),
Елей(Миро,осветено Масло),Ла(Нота),Ель(Ръка),Йель(Вятър),Йол(Път),Йолла(Прати),Йъл(Лето),
Ель(сир.Сила,Мощ,Божествени Сили),Олио,Аул(укрепено тюркско Селище,Дворец),Юли,Ела,Ела(Дърво),Лея,
Лей,Лея,Лее,Олея,Олее,Олей,Оля(се),Лой,Оле,Алея,Алеи,Оол(Син,Дете),Ол(Бъди),Йьоль(Умри),
Йьолю(Умрял,Мъртвец),Елле(Опипай,Докосни),Еле(Отсей,пресей през Сито),Елли(Петдесет),Ал(Вземи),Ал(Розово),
Ала(Леля),Аул(Ограда),Аали(Състояние),Яла(Ближи,Оближи),Аала(Плачи),Оола(Търкай),
Иль(Тиня),Ла(Състояние на Съзнанието),Яйла,Ялла(Възглас),Йьойле(Така,по този Начин),
Лай,Лая,Лае,Лой,Ель(Бог Повелител),Ааля(Все още),Алю(фар.Слива),Ел(каз.Държава,Отечество,Родина),Ала(юд.Проклятие),

Р Ра(Бог,Слънце),Рай,Ре(Нота),Рея,Рая,Рой,Роя,Ера,Ери,Ара,Ор,Уур(Посока),
Ар(Висш,Божествен),Руйя(Сън),Ор(Светлина),Иерей(духовен Сан в Православието),
Ар(Единица за земна Площ),Oro(Злато),Йер(Земя,Място,Територия),Air(Въздух),Аръ(Пчела),
Ara(високо Място за Жертвоприношения),Ray(Лъч),Рия,Рие,Ора(Изоравам),Оре,
Аръ(Чист,Пречистен,Невинен,Безгрешен),Аар(Тежко,Тежест),Ааръ(Болка),
Ра(юд.Зло),Рей(яп.Дух,Душа),Рай(пал.Мнение),Ура(Възглас),Ири(Едър,Голям),Рае,
Ур(Удряй),Йьор(Плети,Оплети),Ора(алб.Време),Ора(рум.Час),
Ара(Търси),Аура,Рай(т.Релса,Релси),Рое(юд.Провидец,Предсказател,Ясновидец),

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6856
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.1.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
1.Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р

Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


ВЛК и ВРК

ВЛК Велико,Велика,Велик,Велики,Великия,Вълк,Вълка,Влак,Влака,
Валяк,Валяка,Влек,Влека,Вилка,Вилки,

ВРК Варак(Станиол),Варака,Врека(Вричане),
---

ЛК и РК

ЛК Лик(Образ,Лице),Лика,Лек(Лекарство),Лека,Юлке(Страна,Държава),Леко,Лека,Леки,Лекия,
Лък,Лъка,Елек(Елече),Елека,Лейка,Лейки,Лайка(Билка),Лак,Лико,Люк,Люка,Олук,Олука,
Лук,Лука,Оолак(Яре),Улика,Улики,Лаик,Лаика,Леке(Петно),Иилик(Добрина,Добро),
Илик(на Копче),Илика,Лакей,Лакея,Лакеи,Елек(Сито),

РК Ръка,Река,Реки,Арка,Арки,Рак(Животно),Рака,Урок,Уроки(Урочасване),Урока,Рок,
Ракия,Ракии,Арак,Ярко(Блестящо),Ярък,Ярки,Яркия,Ярка(Кокошка),Рояк,Рояка,Рейки,
Орки(Косатки),Рок(Скала),Рак (Зодия),Йюрек(Корем),Река(какво ште Река,Изричам),
Айрак(монг.Напитка от конско Мляко),Ерик(Слива),Орак(Сърп),
---

ЛЛ ЛР РЛ

ЛЛ Алелуя,Лале,Лула,Лули,Лила(Лилаво),Лелея,Лелее,Лелей,Люлея,Люлее,Люлей,
Лилия,Лилии,Ейлюл(Септември),Ейлюл(юд.Август),

ЛР Лира(муз.Инструмент),Лири,Илири(Народ),Лира(пар.Единица),Олур(Става),
Йьолюор(Умира),Юлар(Юзда),Лари(дом.Духове),Алир(юд.Могъщ,Велик,Силен),Алюр(конски Ход),

РЛ Ярило/а(слав.Бог на Слънцето),Орел,Орела,Орли,Роял,Рояла,Рояли,Royal(Кралски),Реалия,Реалии,
Рул(Кормило),Руля,Рало,Рала,Руло,Рула,Рали,Реле,Рила,Роля,Роли,Ареал,Ареала,
Ареали,Ареола,Ареоли,
---

ЛН и РН

ЛН Луна(Богиня),Луна,Лунна,Лунно,Лунния,Лоно,Алиан(Всемогъщ,Владетел,Владика,Епитет на Баал),
Лан(Вълк),Линия,Линии,Елен,Елени,Алиани,Alien(Чужденец,Пришелец),Лин(лозарски Съд),
Улан,Лен,Леене,Лоен,Лоена,Лоени,Лоения,Елейна,Елейно,Елейни,Елейния,
Йълан(Змия),Йалан(Лъжа),Leon (Лъв),Leone)Лъв),Lion(Лъв),Lionne(Лъв),Алинея,
Алинеи,Line(Въже),Лунь(Род Птици),Лаана(Зеле),Йьолен(Умиращият/а,Умрелият/а),
Олан(Ставащото,Случващото се),Ялън(Пламък,Пламъци),Елиун(Бог,Височайший),Илан(юд.Дърво),

РН Руна,Руни,Руна(Тайна),Руно,Орион,Ирония,Руина,Руини,Рана,Рани,Оран,Орна,Оране,
Роня,Рони,Руен(Проливен),Руйна,Руйно,Руйни,Руйния,Урна,Урни,Урина,
Арония(Храст),Айрян,Айряна,Рано,Ранна,Ранни,Ранния,Реене(Летене),Руяян(Сънят ти),
Роене,Район,Района,Райони,
---

ЛЦ и РЦ

ЛЦ Лице,Лица,Улица,Улици,Улуци,Илици,Лаици,Лицей,Лицеи,Лицея,Елеци,

РЦ Ръце,Уроци,Раци,Рацио,Рояци,Ерец(юд.Земя),
---

МНЛ и МНР

МНЛ Минало,Мануал,Минал,Минала,Минали,Миналия,Менил(Променял,Сменил),Менила,
Менило,Менили,Менилия,

МНР Минаре,Менора,Менори,Маниер,Маниера,Маниери,Минор,Миньор,Миньора,Миньори,Минира,
Минирай,Иманяр,Иманяра,Иманяри,
---

Още една от Многото Тайни на Звездите

СТЛ и СТР

СТЛ Stella(Звезда),Стела(Камък),Стил,Стила,Стол,Стола,Сталь(Стомана),Стило,Стеля(Постилам),
Стоял,Стояло,Стояла,Стояли,Стоялия,Устоял,Устояла,Устояло,Устояли,Устоялия,
Усетил,Усетила,Усетило,Усетили,Усетилия,Сетил,Сетила,Сетило,Сетили,Сетилия,

СТР Астрей(Бог на звездното Небе),Старо,Стар,Стара,Стари,Стария,История,Истории,
Стерео,Истерия,Истерии,Star(Звезда),Астра(Звезда),Астра(Цвете),Сатир,Сатира,
Сатър,Сатъра,Сатъри,Стрия,Стрий,Стрии,Струя,Струи,Острие,Острия,Остър,Остро,
Остра,Остри,Остря,Острия,Ситра(Страна),Сутра,Сутри,Ситар(муз.Инструмент),Устроя,Устрои,
Устрой,Строй(политически),Строй(маршов),Строя,Строи,Старее,Старея,Старей,
Стираю(Пера),Сторя,Стори,Старая,Старае,Старай,Остарея,Остарее,Остарей,Астар(Хастар),
Сетре(Вид Дреха),Ситрей(юд.Тайни,Секрети),Астра(Звезда),

Ето я Скритата Буквална Двулика Връзка между Астрей,Стелите и Звездите.
Освен,че и Думата Астра също значи Звезда.От нея произлиза и Думата Стар на инглиш за Звезда.

---
***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6857
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.2.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
2. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р

Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


ВЛГ и ВРГ

ВЛГ Влага(Влажно),Влага(Вложение),Влагай,

ВРГ Враг,Врага,Varg(Разбойник),Varg(Вълк),Верига,Вериги,Овраг,Оврага,Варяг,
Варга,В-Рога,
---

ВЛН и ВРН

ВЛН Веление(Повеля),Вълна,Вълни,Явление,Явления,Влияние,Влияния,Вилнее,Вилнея,Вилней,
Авалон,Волан,Волани,Волно,Валун,Волен,Волна,Волни,Овалян,Оваляна,Оваляно,Оваляни,

ВРН Вярно,Верен,Вярна,Верни,Верния,Уверен,Уверена,Уверено,Уверени,Уверение,Уверения,
Врана,Врани,Вран(Черен),Авариен,Аварийно,Аварийна,Аварийни,Аварийния,Върна,Върни,
Варене,Врене,Вранья(Лъжа),
---

ЛБ и РБ

ЛБ Любя,Люби,Либе,Ляб(Хляб),Лоб(Чело),Лоби,Алиби,Alba(Бял),Лааб(Прякор,Псевдоним),

РБ Риба,Риби,Араб,Араби,Урба(Дрехи),Роба(Дреха),Роб,Роби,Раб,Раби,
Раби(Равин),Ереб(Мрак),Ръб,Ръба,Урби,Йоруба(Племе),Араба(Кола,Каруца),
Риби(Зодия),Робия,
---

ЛД и РД

ЛД Леда(Богиня),Лада,Люде(Хора),Лад(музикален),Ладия(Лодка),Лед,Елада,Луд,Луда,Лудо,
Луди,Лудия,Лейди,Old(Стар),Алдъ(Взе),Олду(Стана),Лудея,Лудее,Лудей,

РД Ред,Ordu(Ред),Орда,Орди,Род,Рода,Редя,Реди,Родя,Роди,Родее,Радее,Уредя,Уреди,
Road(Път,Улица,Шосе),Уреди(спортни,технически,и т.н.),Оръдие,Оръдия,Руда,Руди,
Урод,Уроди,Рейд,Родео,Радио,Радиа,Радий(хим.Елемент),Редее,
Word(Дума,Слово,Обещание,Заповед,Команда,Вест,Известие,Парола,Девиз,Светото Писание),
Ридая,Ридае,Ридай,Урду(Език),Ерида(юд.Емиграция),Рада(Съвет),Рад(Радостен),
---

ЛШН и РШН

ЛШН Лишение,Лишения,Лишен,Лишена,Лишено,Лишени,Лишний(Излишен),

РШН Решение,Решения,Решено,Решен,Решена,Решени,Аршин,Аршина,Рушене,
---

МЛ и МР

МЛ Мило,Мил,Мила,Мили,Милия,Моля,Моли,Меля,Мели,Мила(Измила),Мол,Мейл,Майл,
Емайл(Емайлиране),Мыло(Сапун),Меле,Умел,Умела,Умели,Умелия,Имал,Имала,Имало,Имали,
Ималия,Имел(Имал),Имел(Билка),Молла,Муле,Ямалъ(Кърпено,с Кръпки),Аамиле(Бременна),
Мола(Пауза за Отдих,Почивка),

МР Мойри(Богини на Съдбата),Мария,Миро(Масло за Помазване),Маара(Пещера),Аймар(Народ),Море,Йамур(Дъжд),Амур(Река),
Мар,Мир,Mere(Майка),Амар(Строител),Йомюр(отреденото Време на Живот),Амур(Тесто),
Мяра,Мера,Меря,Мери,Мура(Дърво),Мури,Мор(Чума),Майор(Главен),Умра,Умря,Умри,Мре,Мри,
Омар,Омари(Раци),Омара(лека Мъгла),Меру(свещена Планина),Аморе(Любов),Маори,More(Повече),
Моор(Виолетов Цвят),Мара(Черно),Умора,Уморя,Умори,
Емр(Заповед,Нареждане,Разпоредба),Емир(Повелител,Властелин,Княз),Амару(кеч.Змия),
Мора (Душите на Умрелите в славянските,и в древнобългарските и тюркски Вярвания),
---

МЛК и МРК

МЛК Мляко,Млека,Мелек(Аггел),Melek(Цар),Маалюк(Същество,Твар),Малак(Биволче),
Milk(Мляко),Малко,Малки,Малък,Малкия,Млък,Мюльк(Имущество),

МРК Мярка,Мерки,Мерак(Желание),Марка,Марки,Мрак,Юмрук,
Мърка,Мъркай,Морук,Морука,
---
***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6858
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.3.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
3. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р

Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


КТЛ и КТР

КТЛ Котел,Котела,Котли,Катил(Престъпник),Котель(юд.Стена),Котило,Окотило,Окотила,
Окотили,Кител,Кители,

КТР Китара,Китари,Катар(Болест),Котира,Котирай(Котировка),Кетер(Корона),Котерия,
Котерии,Катари,Катър,Катъри,Катер,Катери,Катеря,Катери(Изкатерва),Кутре(Пръст),
Кутре(Пале),Актьор,Актьора,Актьори,Китре(раст.Смола),
---

ЛБН и РБН

ЛБН Любене,Лобен,Лобна,Лобно,Лобния,

РБН Рубин,Рубина,Рубини,Робиня,Робини,Рибен,Рибено,Рибена,Рибна,Рибни,Рибния,
Рябина(Офика),Урбан-(Урбанизация),
---

ЛВ и РВ

ЛВ Лъв(Животно),Алев(Пламък),Алеви,Алевии,Лев,Лева,Ляво,Ляв,Лява,Леви,Левия,
Олива(Маслина),Оливия(Масло,Зехтин),Лава,Лави,Live(Живот),Love(Любов),Лов,Ловя,
Уловя,Улови,Олово,Лъв (Зодия),

РВ Ров(Дупка,Трап),Рова,Рев,Рева,Реви,Урва,Урви,Ровя,Рови,Орева,Ореви,Ревю,
---

ЛДН и РДН

ЛДН Леден,Ледена,Ледено,Ледени,Ледения,Лоден(Вид връхна Дреха),Лодена,Лодени,

РДН Родина,Роден,Родена,Родено,Родени,Родения,Орден,Ордени,Радон,Радиан,Радиана,
Радиани,Руден,Рудна,Рудно,Рудни,Рудния,Оръдеен,Оръдейни,Оръдейния,Редене,Ридаене,
Родеене,Йордан(Река),Йордан(Име),Редно,
---

ЛЖ и РЖ

ЛЖ Ложа,Ложи,Ложе(Легло),Ложе(на Пушка),Лъжа,Лъже,Лъжи,Лижа,Лежа,Леж,Ложь(Лъжа),
-Logy(Ложи, - Окончание на инглиш на Науките с -Логия,Пример: Psychology,Психология),

РЖ Урожай,Урожая,Урожаи,Ръж,Режа,Режи,Оръжие,Оръжия,Риж,Рижа,Рижо,Рижи,
Руж,Ружа(Цвете),
---

ЛС и РС

ЛС Лаос(Народ,Население,Племе),Лос,Лоса,Ласо,Ласа,Лес(Гора),Лиса(Лисица),
Олися(Оплешивя),Олисей,

РС Раса,Раси,Роса,Орис(Съдба),Ирис(на Око),Ирис(Цвете),Рус,Руси,Русия,Рис(Животно),
Рис(Ориз),Расо(свещеническо),Реси,Ерес,Ереси,Арес,Арса(Терен),Рейс,Рейса,
Реис(Капитан,Предводител),Раас(Глава),Ирасу(Мястото,Домът на Гръмотевиците),
Raise(Вдигам,Построявам,Издигам,Възбуждам,Будя,Оглеждам,Развъждам,
Съживявам,Възкресявам,Повдигам,Повишавам,Събирам,Набирам,Слагам Мая,Втасвам,
Отменям,Премахвам,Надавам,Запявам,Разчесвам,Извличам,Добивам,Съзирам,
Изсветлявам,Фалшифицирам,Установявам Радиовръзка,Вдигам Шум,Беснея,Наказвам,
Ядосвам някого,Пия,Събирам достатъчно Пари,
Повишение,Увеличение,Повишаване,Увеличаване,Повдигане,Издигане,
Получавам Пари,Получавам Заем,Получавам ценна Вещ)
---

ЛТН и РТН

ЛТН Лютня(муз.Инструмент),Лютни,Латино,Латини,Латино,Алтън(Злато),Алтъни,Летене,
Литна,Литне,Литни,Летен,Лятно,Лятна,Летни,Летния,Лютене,

РТН Ретина,Рутина,Рутинно,Рутинни,Рутинния,Ритане,Ритан,Ритана,Ритано,
Ритани,Ритания,Ритна,Ритне,Ритни,Реотан,Реотана,Реотани,
---
***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6861
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.4.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
4. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р

Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


КЛК и КРК

КЛК Клюка,Клюки,Клика,Клики,Клоака,Клоаки,Кулак(Ухо),Кулак(Дол,Долчинка),
Кулак(Частник,Собственик на Земя),Колко,Клик(комп.Жаргон),Кълка,Кълки,
Кляка,Клякай,Кулак(Юмрук),Клек,Калеко(Вуйчо,Чичо),

КРК Крак,Крака,Карък,Каръка,Кърък(Счупено),Корк,Кирка,Кирки,Курак(Суша),
Куйрук(Опашка),Кюрек(Лопата),
---

ЛДСТ и РДСТ

ЛДСТ Лудост,Лудостта,

РДСТ Радост,Радостта,Радости,
---

МГЛ и МГР

МГЛ Мъгла,Мъгли,Мигла,Мигли,Могила,Могили,Могъл,Могла,Могло,Могли,Моглия,
Мигал,Мигала,Мигало,Мигали,Мигалия,Мегилла(юд.Свитък),

МГР Магаре,Магария,Мигар,Магер(Манаст.Готвач),
---

МДЛ и МДР

МДЛ Медал,Медала,Медали,Модел,Модела,Модели,Модул,Модула,Модули,

МДР Мадара,Мъдър,Мъдра,Мъдро,Мъдри,Мъдрия,Медар,Медаря,Медари,
Мудри(санскр.ритуален Език на Жестовете,Символ,Знак,Жест,Печат,Отпечатък),
---

ПЛЗ и ПРЗ

ПЛЗ Полза,Ползи,Пълзя,Пълзи,Полазя,Полази,Плаза,Плезя,Плези,

ПРЗ Проза,Прози,Праз,Праза,През,Приз(Награда),Прозя,Прозей,Прозея,Поразия,Поразии,
Поразя,Порази,
---

ХЛ и ХР

ХЛ Хел(Богиня на подземн. Обиталище на Мъртвите в сканд.Митология),Hell(Ад),
Хало,Holy(Свещен),Хал,Хала,Хали,Хула,Хули,Хелий,Hill(Хълм,Височина,Могила),
Hello(Здравей),Hull(Корпус на Кораб и Танк),
Хуля,Хала(юд.обреден,празничен Хляб),Хол,Хула(хавайски Танц),

ХР Ахура(Властелин),Хера(Богиня),Хор(Бог),Хор(Небе),Хара(инд.Богиня),
Хора(Човеци),Хор(певчески),Харе(...Кришна),Хаир(Добро,Благодеяние,Благополучие),
Хор(от Гласове),Хоро(нашенското Хоро)Хора,Охра,Хайър(Не),Херой(Герой),
Хурия(Гурия),Хурии(Гурии,Обитателки на Рая),Хорей(стихотв.Стъпка),

Класически Пример за Двулични Думи - едните добри,други лоши.
Едните свързани с Ада,другите свързани с Рая.

---

Тайната на Хуленето

ХЛН ХРН

ХЛН Хулене,Хулен,Хулена,Хулено,Хуления,Охолен,Охолна,Охолно,Охолни,Охолния,
Охулен,Охулена,Охулено,Охулени,Охуления,

ХРН Хроно(Време),Хирон (мит. Кентавър),Храна,Храни,Храня,Охрана,Охраня,Охрани,
Хрян,Хряна,Херния,Хернии,Харайне(Вид рибно Ястие),Харно(Хубаво,Добро),
---

Още два класически Примера на Двулични Семейства от Думи - едните лоши,другите Добри в Същността си.

За Гаднярите,адските Изчадия,злите в Същността си Индивиди Хуленето на другите е основна „духовна Храна" ,и са Роби на Хел - Ада,за Разлика от Човеците,които са Хора,и почитат Хор - Небето,тоест Божествените Сили и Боговете.

---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6862
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.5.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
5. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р

Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


ЛБВ и РБВ

ЛБВ Любов,Любови,Любува,Любувай,Лабаво,

РБВ Ръбове,Робува,Робувай,
---

ЛВН и РВН

ЛВН Лавина,Лавини,Улавяне,Ловене,Уловен,Уловена,Уловено,Уловени,Уловения,Оливане,
Лъвин,Лъвина,Лъвино,Ливни(Дъждове),

РВН Равно,Равен,Равна,Равни,Равния,Уровен,Уровена,Раван,Равана,
Ревен,Ревена,Реване(Сладкиш),Реване(Плачене),
---

ЛГ и РГ

ЛГ Леге(Закон),Лига,Лиги,Легия,Легии,Лъга,Ляга,Лягай,Оляга,Олягай,Луга,

РГ Rege(Крал),Рог,Рога,Оргия,Оргии,Ругая,Ругае,Ругай,Реге,Рагу,Ерго,
---

Още от Тайните на Легиона

ЛГН и РГН

ЛГН Легион,Легиона,Легиони,Леген,Легена,Легени,Лъган,Лъгана,Лъгано,Лъгани,Лъгания,
Лягане,Олягане(на земни Пластове),Легна,Легни,Улегна,Улегни,Олгун(Зрял,Узрял),
Лагуна,Лагуни,

РГН Ураган,Урагана,Урагани,Ерген,Ергена,Ергени,Орган(анатомичен),
Орган(муз.Инструмент),Органи,Органи(държавни,на Реда),
Руган,Ругана,Ругано,Ругани,Ругания,Ругане,Ругаене,Ръгане,Ръган,Ръгана,Ръгано,Ръгани,
Ръгания,Ероген,Ерогенна,Ерогенно,Ерогенни,Ерогенния,Риган(Билка),Уригна,Уригне,
Юрган,Юргана,Юргани,

Лъгането - Лъжите на патологичните Лъжци,и Ругаенето са две говорни изразни Средства на една и съща зла,и физически и психически увредена Същност - Робите на Ада,Робите на Легиона на Шатана.Ругаене - от Рога.

С колкото повече Ругатни,обругаване,Лъжи,Дезинформации,Демагогия,Пропаганда,Похот,Разврат и Секс се пробват да пълнят Етера Робите на Легиона - толкова повече са наказвани от Ураганите и Хуракан,и толкова повече се увреждат всичките им Органи - както на човекоподобните им Тела - и физически,и психически,така и на всичките им Организации.

Похотта и Развратът на Робите на Ада и Легиона са свързани със,и произтичат от ненормалните така наречени ерогенни Зони в Мозъка им,тоест с Възбуждането от ненормални,извратени,гнусни,отвратителни и подсъдни от нормална човешка гледна Точка Обекти и Субекти на Секс - Деца,Себеподобни,Животни,Трупове,Изнасилвания,Садо и Мазо,Урина,Изпражнения и така нататък - целият Спектър на сексуалните Извращения и Престъпления.

---

Тайните на Ругатните и Логореята

ЛГР ЛГЛ РГР и РГЛ

ЛГР Алегория,Алегории,Алегро,Лагер,Лагера,Лагери,Легира,Легирай,Люгер,Логорея,

ЛГЛ Легло,Легла,Лъгал,Лъгала,Лъгало,Лъгали,Лягал,Лягала,Лягало,Лягали,
Улягал,Улягала,Улягало,Улягали,

РГР Реагира,Реагирай,

РГЛ Регалия,Регалии,Ръгал,Ръгала,Ръгало,Ръгали,Ръгалия,
Ругал,Ругала,Ругало,Ругали,Ругалия,

Ругаенето и Логореята са две говорни Лица на една и съща склонна към психически Заболявания,генетично увредена Психика - Робите на Легиона на Шатана.
Избиващите ги към Ругаене Индивиди рано ли късно ги избива на Логорея,която е един от Признаците за Разстройството на Личността.
И обратното - склонните към Логорея ги избива и на Ругатни,и на другата Разновидност на Ругаенето - Възбуждането със,и Употребата на мръсни,нецензурни Думи при Секс.

Освен,че са Двулики,тези две Семейства от Думи ЛГР и РГЛ,са и Огледални Думи.

---

ЛДР РДР и РДЛ

ЛДР Лидер,Лидера,Лидери,Йьолдюр(Убий),Лидира,Лидирай,

РДР Paдар,Paдара,Paдари,Ордер,Ордера,Ордери,Рудар,Рударя,Рудари,

РДЛ Родила,Родили,Редил,Редила,Редило,Редили,Редилия,Уредил,Уредила,Уредило,
Уредили,Уредилия,Родеел,Родеела,Родеело,Родеели,

ЛДР и РДЛ са едновременно Двулики и Огледални Думи.
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6863
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.6.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
6. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р

Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


ЛЗ и РЗ

ЛЗ Лозе,Лозя,Илюзия,Илюзии,Лази,Лазя,Лиза(Лизане),Лаз(Народност),

РЗ Роза,Рози,Риза,Ризи,Razi(Тайна),Арзу(Искане),Раз,Ориз,Ориза,Резе,
Розе(Вино),Ерозия,Ерозии,Раазъ(Съгласен,Съгласна),Ураза(Байрям),Ораз(Петел),
---

ЛЗР РЗЛ и ЛЗЛ

ЛЗР Лазур,Лазура,Лазер,Лазера,Лазери,

РЗЛ Резил,Резила,Орезиля,Орезили,Рязал,Рязала,Рязало,Рязали,Рязалия,
Орязал,Орязала,Орязало,Орязали,Орязалия,

ЛЗЛ Лизал,Лизала,Лизало,Лизали,Лизалия,

ЛЗР и РЗЛ са едновременно Двулики и Огледални Семейства от Думи.
---

ЛКВ и РКВ

ЛКВ Локва,Локви,Алков,Алкова,Ликове,Лакове,Лекове,Лекува,Лекувай,Ликува,Ликувай,
Олеква,Олеквай,Лукав,Лукава,Лукаво,Лукави,Лукавия,Луков,Лукова,Луково,
Лукови,Луковия,

РКВ Ръкав,Ръкава,Ръкави,Ръкува,Ръкувай,Руква,Руквай,Реква,Реквай(Казвай),Ракове,
Роковое(Съдбовно,Фатално),Арков,Аркова,Арково,Аркови,Арковия,
---

ЛМ и РМ

ЛМ Ламе(Вид Нишка),Леем,Лееме,Олеем,Олееме,Алма(Ябълка),Елим(Ръката ми),
Йьолюм(Смърт),Йьолме(Не умирай),Аллаам(Бога ми),Ламя,Лами,Лама(Животно),
Лама(будистки Свещеник),Аалем(Хората,Другите,Общността,Обществото),Айлем(Семейството ми),

РМ Урим(девическа Плитка),Рамо,Рима,Рими,Рама,Реми,Ромеи,Ром,Армия,Армии,Arm(Оръжие),
Арамеи,Раам(юд.Гръм),
---

ЛМН и РМН

ЛМН Лимон,Лимона,Лимони,Алуминий,Алуминия,Лумен(Единица за светл.Поток),Ламен(от Ламе),Ламена(Нишка),Ламено,Ламени,Ламения,

РМН Ариман(Бог),Ромон,Ромони,Ромоня,Раменна,Раменно,Раменни,Раменния,Рамена,Рамене,
Орман(Гора),Ръмене,Румен(Розов),Румена,Румено,Румени,Румения,Рамон(юд.Нар,Плод),
---

ЛП и РП

ЛП Липа,Липи,Лупа,Лупи,Лепя,Лепи,Люпя,Люпи(Излюпи),Лепо(Хубаво,Красиво),

РП Ряпа,Репи,Репей(Плевел),Репея,Репеи,Europe(Европа),Арап,Арапи,
Арпа(Ечемик),Рипа,Рипай,Рап,Рупия,Рупии,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6864
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.7.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
7. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р

Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


ЛТ и РТ

ЛТ Лято,Лета,Лето(Година),Лет(Година),Лот,Лата,Лати,Алт(певч.Глас),Алтъ(Шест),
Летя,Лети,Литий,Алтай,Леят,Лейте,Олеят,Олейте,Лития,Еолит,Еолита,Лойта,
Лют,Люта,Люто,Люти,Лютия,Альт(юд.Стар),Лаута(инкска Корона),

РТ Раттауи(Богиня,Жена на Монту)Аорта,Аорти,Рота,Роти,Юрта,Юрти,Рот(Уста),
Рита,Ритай,Ратай,Ратаи,Рата(Дърво),Рата(Арго,Рагу),Rat(Плъх),Рата(Вноска),
Рату(Образец,Пример за Подражание,Глава,Оглавяващ),Рату(Идеален Промеждутък от Време),
Раят,Раат(Рахат,Покой,Почивка,Спокойствие,Успокоение,Отдих,Комфорт,Удобство),
Роят(Рой),Роете(се),Роят(се),Рият,Риете,Орат,Орете,Раята,Раите,Раета,
Ярат(Създай),Яраттъ(Създаде),
---

ЛТВ и РТВ

ЛТВ Летва,Летви,Литва,Литвай,Летува,Летувай,Лютив,Лютива,Лютиво,Лютивия,

РТВ Ритва,Ритвай,Ратува,Ратувай,
---

Тайните на Олтарите и Ритуалите

ЛТЛ РТР ЛТР и РТЛ

ЛТЛ Летало,Летала,Летял,Летяла,Летяло,Летели,Летелия,Улетел(Отлетял),Лютил,Лютила,
Лютило,Лютели,Лютилия,Лютял,Лютяла,Лютяло,Лютяли,Лютялия,

РТР Ретро,Оратория,Оратории,Оратор,Оратора,Оратори,Ритор(Оратор),
Рутер,Рутера,Рутери,Ретира,Ретирай,

ЛТР Олтар,Олтара,Олтари,Littera(Буква),Altaria(Жертвеник),Лотария,Лотарии,
Литър,Литъра,Литри,Лютиер,Лютиера,Лютиери,

РТЛ Ритуал,Ритуала,Ритуали,Ритла,Ритли (на Каруца),Ритал,Ритала,Ритало,
Ритали,Риталия,

ЛТР и РТЛ са едновременно Двулики и Огледални Думи.

Излиза наяве Скритата Буквална Двулика и Огледална Връзка между Олтарите и Ритуалите.
За да се извършват каквито и да били Ритуали,непременно трябва да има Олтар.
Олтари и Ритуали могат да имат единствено и само Човеците.

Олтарите,Жертвениците на адските Изчадия са отнети,разрушени и сринати завинаги - няма Олтари - няма и Ритуали.
Така наречените Ритуали на адските Изчадия са всъщност гнусни и отвратителни Оргии с Жертвоприношения,които са осъждани,отречени,отвергнати,отказвани и наказвани от Всички Богове,Духове,Деви,Хора и Сили,и Извращения на Понятията Ритуал и Олтар.
---


Тайната на Душата

ЛХ и РХ

ЛХ Aллaх,Элoah(Божества,Сили),Елиаху(Пророк Илия),
Леха,Лехи,Елха,Елхи,Лъх,Лъха,Лъхай,Олях,Оляха,Леех,Лееха,

РХ Рух(Дух,Душа),Руха,Орех,Ореха,Орехи,Реех,Рееха,Орях,Оряха,Рояха,Райх,
Рух(мит.Птица),Архе(Владетелство,Владичество,Могъщество),

Така е - Човешката Душа е с Божествен Произход.
Адските Изчадия,Злите,Лошите,Гадовете,Гаднярите,Робите на Ада нямат Душа.Неслучайно са наричани Бездушни.
Бездушието,заедно с Безчовечността са едни от Признаците за адска Природа.Има и други.

---

Някои от Великите Тайни на Човешката Реч

ЛЧ и РЧ

ЛЧ Лъч,Лъча,Лича,Личи,Улича,Уличи,Улуча,Улучи,Лечу(Лекувам),Иляч(Лек,Лекарство),

РЧ Реч,Рече,Раче(Рак),Ручей,Ручея,Ручеи,Раче,Руча(Яде),Ручай,Оруч(Пост),

Лъчите и Човешката Реч (подчертавам - именно и само Човешка Реч,адските Изчадия са Нечовеци) са Две Лица на една и съща Скрита Могъща Същност.

Човешката Реч има физичните Характеристики на Светлинния Лъч.
Освен това Речта може както да уличава и улучва Враговете на Човечеството,така и да лекува Човеците.
Което и се знае на Практика,че е така.

За Разлика от Говора,който е Проба за Гавра с Речта,и Словоблудство.

---

ЛЧН и РЧН

ЛЧН Лъчение,Лъчения,Лечение,Лечения,Лично,Личен,Лична,Лични,Личния,
Алчно,Алчен,Алчна,Алчни,Алчния,Уличена,Уличено,Уличени,Уличения,
Уличен,Улична,Улично,Улични,Уличния,Улучен,Улучена,Улучено,Улучени,Улучения,
Лучена,Лучен,Лучено,Лучени,Лучения,Лачен,Лачена,Лачено,Лачени,Лачения,

РЧН Речено,Ръчно,Ръчен,Ръчна,Ръчни,Уречен,Уречена,Уречено,Уречени,
Речен,Речно,Речна,Речния,
---

ЛШ и РШ

ЛШ Лошо,Лош,Лоша,Лоши,Лошия,Леш(Мърша),Лишей,Лишея,Лишеи,Елша,Елши,Лиша,Лиши,
Лееш,Лееше,Олееш,Олееше,Леший(Таласъм),

РШ Реш(кюрд.Черен),Реша(Решение),Реши,Реша(Сресвам),Реше,Руша,Руши,Ореш,Ореше,
Рееш,Рееше,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6865
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.8.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
8. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р

Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


ЛШВ и РШВ

ЛШВ Люшва,Люшвай,Лишава,Лишавай,Лошав,Лошава,Лошаво,Лошави,Лошавия,

РШВ Решава,Решавай,Рошав,Рошава,Рошаво,Рошави,Рошавия,
---

ЛШТ и РШТ

ЛШТ Лошотия,Лошотии,Лошият,Лошата,Лошото,Лошите,Лошият,Лишат,Лишете,Лешът,
Лешта,Лешти,Лъштя,Лъшти,Люштя,Люшти,Леешт,Леешта,Леешто,Леешти,Леештия,
Лаешт,Лаешта,Лаешто,Лаешти,Лаештия,Лишеят,Лишеите,

РШТ Решето,Решета,Решете(Сресване),Решат,Решете(Решение),Решат,Рушете,Рушат,
---

СБЛ и СБР

СБЛ Сибила(Сивила),Сибили(Сивили,Пророчици,Предсказателки),Сбил,Сбила,Сбило,Сбили,Сбилия,
Събул,Събула,Събуло,Събули,Събулия,Сбыло(Сбъднало се),

СБР Сбор,Сбора,Събори,Събера,Събери,Събирай,Сбира,Сбирай,Събаря,Събаряй,
Събори(Събаряне),Сябры(Приятели,Другари,Побратими),Сабър(Търпение,Издръжливост),
---

СБЛЗН и СБРЗН

СБЛЗН Съблазън,Съблазня,Съблазни,С-Близане,

СБРЗН Съобразен,Съобразна,Съобразно,Съобразни,Съобразния,
---

СВЛ и СВР

СВЛ Сивила(Сибила),Сивили(Сибили,Пророчици,Предсказателки),Свила(Коприна),
Свил,Свила,Свило,Свили,Свилия,Свел,Свела,Свело,Свели,Свелия,Усвоил,Усвоила,
Усвоило,Усвоили,Усвоилия,

СВР Север,Севера,Сверя,Свери,Свиря,Свири,Свира,Свирай,Сваря,Свари,Севар,
Север(Обича),Суеверие,Суеверия,С-Вяра,Сиври(Остър),Сиврия(Вид Пиперки),
Saver(Спасител,Избавител,Защитник),
---

СВЛН и СВРН

СВЛН Свилен(от Коприна),Свилена,Свилено,Свилени,Свиления,Сваляне,Свален,Свалена,
Свалено,Свалени,Сваления,Сваляне,

СВРН Северен,Северно,Северна,Северни,Северния,Суеверен,Суеверно,Суеверна,Суеверни,
Суеверния,Сверен,Сверено,Сверена,Сверени,Сверения,Свирене,
Сварен,Сварено,Сварена,Сварени,Сварения,Свиране,Сврян,Свряно,Свряна,Свряни,Свряния,
Суверен,Суверена,Суверени,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6867
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.9.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
9. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р

Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


СДЛ и СДР

СДЛ Седял,Седяла,Седяло,Седели,Сдал(Издал),Съдил,Съдила,Съдило,Съдили,Съдилия,
Осъдил,Осъдила,Осъдило,Осъдили,Осъдилия,Седло,Седла,Седало(Седалка),Седала,
Сдал(Издал),Сдали(Отдалече),

СДР Седер(юд.Порядък,Ред),Съдера,Съдери,Съдира,Съдирай,Сайдер(Напитка),
---

СКЛ и СКР

СКЛ Скала,Скали,Скала(измервателна),Сакал(Брада),Сокол,Сокола,Соколи,
Сукал,Сукала,Сукало,Сукали,Сукалия,Скула,Скули,Скеле,
Скуул(Лодка),School(Занятия),Усукал,Усукала,Усукало,Усукали,Усукалия,
Искал,Искала,Искало,Искали,Искалия,Сякъл,Сякла,Сякло,Сякли,Сяклия,
Сакла(Крий,Скрий),Саклъ(Скрито,Тайно),Сокул(Пъхни се,Сгуши се,Притисни се),

СКР Искра,Искри,Искря,Скоро,Скара,Скари,Скрий,Скрия,Скрие,Sacro(Свещен),
Ускоря,Ускори,Сакар(Бяло Петно на Челото на Животно),Секира,Секири,Скроя,Скрой,
Скрои,Аскер(Войник),Аскери,Аскерия(Армия),Скиор,Скиора,Скиори,
Ескуайър,Square(Квадрат),Сакура(Вишна),
Score(Резултат,Точки,Сметка,Рязка,Белег,Черта,Линия,Двадесет,Множество,ГолямБрой,
много Пъти,много Често,муз.Партитура,Бележа Точки,Печеля,Имам Успех,Водя Сметка,
Правя Резки,Драскам,Зачерквам,Зачертавам,Набавям си Наркотик,Свалям,Прелъстявам,Трупам Бройки),
---

СКЛП и СКРП

СКЛП Асклепий(Бог Лечител),Скалп,Скалпа,Скалъпя,Скалъпи,С-Калъп,

СКРП Скрап,Скърпя,Скърпи,
---

СКЛТ и СКРТ

СКЛТ Скелет,Скелета,Скелети,Скалата,Скалите,Съклет(Нетърпение),Скулата,Скулите,
Скелето(монтажно,крепежно,строително Скеле),

СКРТ Секрет,Секрети,Secret(Тайна),Скрит,Скрита,Скрито,Скрити,
Скрият,Скрийте,Скарат,Скарайте,Ускорят,Ускорете,Скроят,Скройте,
Секрети(Секреция на Жлезите),Сократ,Съкратя,Съкрати,
Security(Сигурност,Безопасност,Спокойствие,Увереност,Доверие,
Защита,Охрана,Гаранция,Залог,ценни Книжа,Гарант,Поръчител),
---

СЛ и СР

СЛ Сила,Сили,Сол,Соли,Соля,Осоля,Осоли,Слой,Слоя,Слей,Слея,Слее,Усилия,Усиля,Усили,
Осел(Магаре),Сель(Порой),Сол(Ляв,Ляво),Сал,Сало(Сланина),Село,Села,
Ъсла(Поливай),Sol(Слънце),Soul(Душа),Ясла,Ясли,Саола(Вид Антилопа),
Сеул(Столица),Салъ(Вторник),Сьойле(Кажи,Казвай),Сьойле(Пей,Изпей),
Саа-ол(Бъди жив и здрав),Села(Скала),Съъла(Брули,Обрули),
Асла(Никога,по никакъв Начин,в никакъв Случай),Салла(Люлей,Разлюлей),
Силяя(Оръжие),Асъл(Закачи се,Дръж се,Увисни),Сал(Пусни),

СР Сур(санскр.Бог),Серия,Серии,Сяра,Саръ(Жълто),Sera(Вечер),Сера,Сери,Саар(Глух),
Сър,Сюрия,Сура,Сури,Сура(Форма),Съър(Тайна,Секрет,Мистерия,Потайност),Съра(Ред),
Сор(Питай),Асър(Рогозка),Серое(Сиво),Съър(Бивол),Суур(Рогът на Исрафил),
Сар(Завий,Обвий,Пакетирай),Сору(Въпрос),Сарай,Сарая,Сараи,Саар(юд.Буря),
Иисер(Гвоздей,Пирон),Сара(кеч.Царевица),Саир(фал.Изпепеляващ Огън),
---

СЛВ и СРВ

СЛВ Слово,Слова,Славей,Славея,Славеи,Слава,Славя,Слави,Условие,Условия,Сливай,
Слива,Сливи,Салвия,Се-ла-ви(Това е Животът),Салава(Животното на ег. Бог Сет),
Силов,Силова,Силово,Силови,Силовия,Усилва,Усилвай,

СРВ Суров,Сурово,Сурова,Сурови,Суровия,Сурва,Срив,Срива,Сривай,
---

СЛД и СРД

СЛД Следа,Следя,Следи,Слюда,Солдо,Солид(Вид Монета),

СРД Среда,Среди,Сряда,Сряди,Сред,С-Ред,Усърдие,Усърдия,Сърдя,Сърди,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6868
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.10.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
10. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р

Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


СЛДН и СРДН

СЛДН Следене,Следен,Следена,Следено,Следени,Следения,Солиден,Солидна,Солидно,
Солидни,Солидния,

СРДН Средина(Вътрешност),Средини,Усърден,Усърдна,Усърдно,Усърдни,Усърдния,Среден,
Средна,Средно,Средни,Средния,Сърдене,Усредня,Усредни,
---

СЛЗ и СРЗ

СЛЗ Сълза,Сълзи,Слуз,Силоз,Силози,Слиза,Слизай,Сляза,Слезе,

СРЗ Срез,Среза,Сряза,Сразу(Веднага),
---

СЛЖ и СРЖ

СЛЖ Сложа,Сложи,Слежу(Следя),Слъжа,Слъже,Служа,Служи,Услужа,Услужи,

СРЖ Срежа,Срежи,
---

СЛЖН и СРЖН

СЛЖН Сложно,Сложен,Сложна,Сложни,Сложния,Сложена,Сложено,Сложени,Сложения,
(Тело)Сложение,Усложня,Усложни,Слежение(Следене),С-Лъжене,

СРЖН Сражение,Сражения,
---

СЛМ и СРМ

СЛМ Салим(Вечерница,Венера),Слама,Салам,Салами,Салама,Саалам(Здрав,Здрава),Селям(Мир),
Иcлям,Иcляма,Силом,Сломя,Сломи,Сильме(Не изтривай),Сьойлеме(Не казвай),Ъслама(Не поливай),
Съълама(Не брули),Сълама(Брулене),

СРМ Сарма,Сарми,Срам,Срама,Сърма(за Везане),
---

СЛМН и СРМН

СЛМН Сламен,Сламена,Сламено,Сламени,Сламения,Сломен,Сломена,Сломено,
Сломени,Сломения,Соломон,Сломано(Счупено),

СРМН Сърмен,Сърмена,Сърмено,Сърмени,Сърмения,Срамен,Срамно,Срамна,Срамни,Срамния,
---

СЛН и СРН

СЛН Слон,Слона,Силно,Силни,Силен,Силна,Силния,Селена(Луна),Селения(небесни),Селен,
Солен,Солено,Солена,Солени,Соления,Осолено,Осолени,Осолена,Осоления,
Усилен,Усилено,Усилена,Усилени,Усиления,Усилни,Усилна,Усилно,Усилния,Слана,Слани,
Слоен(на Слоеве),Слойна,Слойно,Слойни,Слойния,Слияние(Сливане),

СРН Сирена(морска,звукова),Сирени,Сирене,Сирена,Сране(Жаргон),Сорун(Проблем),
Серен(Сяра),Сярно,Сярна,Сярни,Сярния,Осран,Осрана,осрано,Осрани,Осрания,
Серин(Хладно),
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6869
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.11.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
11. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р

Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


СЛТ и СРТ

СЛТ Силата,Силите,Солта,Солите,Солят,Солете,Усилията,Усилят,Усилете,Силует,Силуета,
Силуети,Ослите,Слоят,Слято,Слейте,Слеят,Салата,Салати,Осолят,Осолете,
Салют,Салюта,Салюти,

СРТ Сурат(Лице),Сърат(Мост),Серията,Сериите,Сярата,Сюрията,Сюриите,Сурата,Сурите,
Серат,Серете,Осерат,Осерете,Осират,Осирайте,Сорт,Сорта,Асорти,
---

СЛХ и СРХ

СЛХ Слух(Сетиво),Слуха,Слух(Слухове,Клюки),Усилих,Усилиха,Слях,Сляха,Слеех,Слееха,
Солих,Солиха,Осолих,Осолиха,Силях(Оръжие),

СРХ Срах,Сраха,Осрах,Осраха,
---

СЛЧН и СРЧН

СЛЧН Случаен,Случайна,Случайно,Случайни,Случайния,С-Лъчение,С-Лечение,

СРЧН Сричане,Сръчен,Сръчна,Сръчно,Сръчни,Сръчния,
---

СМВЛ и СМВР

СМВЛ Символ,Символа,Символи,Самовила,Самовили,Самоволие,Самоволия,
Осмивал,Осмивала,Осмивало,Осмивали,

СМВР Самовар,Самовара,Самовари,
---

СМЛ и СМР

СМЛ Смола,Смоли,Смел,Смело,Смела,Смели,Съумял,Съумяла,Съумяло,Съумели,Осмеля,
Осмял,Осмяло,Осмяла,Осмели,Смила,Смилай,Смеля,Смял,Смяла,Смяло,

СМР Самарий(хим.Елемент),Самар,Самара,Самари,Усмиря,Усмири,Смиря,Смири,С-Мир,
---

СМЛТ и СМРТ

СМЛТ Самолет,Самолета,Самолети,Смелият,Смелата,Смелото,Смелите,Смелият,Осмелят,
Осмелите,Смелят,Смелят,Смилат,Смилайте,Съумелият,Съумялата,
Съумялото,Съумялите,Съумелият,Смолата,Смолите,

СМРТ Смърт,Смъртта,Smart(Умен),Усмъртя,Усмърти,Самарът,Самарите,Самурът,Самурите,
Смерть,Самураят,Самураите,Смирят,Смирете,Усмирят,Усмирете,С-Мирта,С-Мирото,
---

СМЛН и СМРН

СМЛН Смилане,Смлян,Смляна,Смляно,Смлени,Смления,

СМРН Смирна(Растение),Смирение,Смирен,Смирена,Смирено,Смирени,Смирения,Осмирен,
Осмирена,Осмирено,Осмирени,Осмирения,Самарян,Самаряни,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6870
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.12.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
12. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р

Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


НЛВ и НРВ

НЛВ Налива,Наливай,Нулев,Нулева,Нулево,Нулеви,Нулевия,

НРВ Нрави,Нрав,Нрава,Нрави,Нравя(се),Нерв,Нерва,Нерви,Нервя(се),Нарива,наривай,
---

Тайната на Сълзенето

СЛЗН и СРЗН

СЛЗН Слизане,Слезна,Слезне,Слезни,Сълзене,

СРЗН Сериозен,Сериозна,Сериозно,Сериозни,Сериозния,Сразен,Сразена,Сразено,Сразени,
Сразения,С-Рязане,Срязан,Срязана,Срязано,Срязани,Срязания,

Ето защо Срязаното Място сълзи.

На който му сълзят Очите - Нещо сериозно го е „срязало" психически и душевно.

---

СПЛ и СПР

СПЛ Спал,Спала,Спало,Спали,Спалия,Спял,Спяла,Спяло,Спяли,Успял,Успяла,Успяло,Успели,
Успелия,Сипал,Сипала,Сипало,Сипали,Сипалия,Сопло,Сопола,Сополи,
Сепеле(Сипвай,Разпръсквай),Споил,Споила,Споило,Споили,Споилия,

СПР Спор,Споря,Спори,Спори(на Растения),Сапьор,Сапьора,Сапьори,Оспоря,Оспори,
Спира,Спирай,Спря,Спра,Спри,Спирай,Супер,Спрей,Спрея,Сюпюр(Мети,Измети,Помети),
Сепаре,
---

СЛГТ и СРГТ

СЛГТ Слугата,Слугите,Услугата,Услугите,Слогът,Слагат,Слагайте,Слъгат,

СРГТ Сурогат,Сурогата,Сурогати,С-Рогатия,
---

СЛП и СРП

СЛП Сляп,Сляпа,Сляпо,Слепи,Слепия,Слепя(Залепване),Слепи,Слип,Слипа,Sleep(Сън),

СРП Сърп,Сърпа,Сироп,Сиропа,Сиропи,
---

СТВЛ и СТВР

СТВЛ Ствол,Ствола,Оставил,Оставила,Оставило,Оставили,Оставилия,Оставял,Оставяла,
Оставяло,Оставяли,Ставал,Ставала,Ставало,Ставали,

СТВР Сътворя,Сътвори,Стоваря,Стовари,
---

СТЛВ и СТРВ

СТЛВ Столове,Стилове,

СТРВ Остров,Острова,Острови,Струва,Струвай,Стерва(Курва),Строява,Строявай,
Устройва,Устройвай,Стръв,
---

СТЛН и СТРН

СТЛН Стилен,Стилна,Стилно,Стилни,Стилния,

СТРН Сатурн,Струна,Струни,Струнния,Строене,Строение,Строения,Устроен,Устроена,
Устроено,Устроени,Устроения,Струен,Струйна,Струйно,Струйни,Струйния,Струене,Строен,
Строено,Строена,Строени,Строения,Страна,Страни,Сторона(Страна),Страня,Старание,
Стараене,Странна,Странно,Странни,Странния,Строен,Стройно,Стройна,Стройни,Стройния,
Острене,Острена,Острено,Острен,Острени,Острения,Сторено,Сторения,Сутерен,Сутерена,
Сутерени,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6872
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.13.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
13. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р
Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


ТБЛ и ТБР

ТБЛ Табела,Табели,Отбил,Отбила,Отбило,Отбили,Отбилия,

ТБР Табор,Табора,Табори,Отбор,Отбора,Отбори,Отбира,Отбирай,Отброя,Отброи,Отброй,
---

ТВЛ и ТВР

ТВЛ Отвил,Отвила,Отвило,Отвили,Отвилия,Отвеял,Отвеяла,Отвеяло,Отвеяли,Отвелялия,

ТВР Творя,Твори,Отвор,Отвора,Отваряй,Отворя,Отвори,Отвара,Отвари,
Твар,Твари,Утвар(църковна),Товар,Товара,Товари,Товаря,
---

ТКЛ и ТКР

ТКЛ Тъкал(Тъкане),Тъкала,Тъкало,Тъкали,Тъкалия,Тикал,Тикала,Тикало,Тикали,Тикалия,
Текла(Тече,Река,Течности),Текло,Текли,Текееле(Търкаляй),
Отекъл,Отекла,Отекло,Отекли,Отеклия,

ТКР Открия,Открие,Открий,Откроя,Открои,Открой,
---

ТЛ и ТР

ТЛ Тяло,Тела,Тел,Теле(Животно),Тил,Тол,Атол,Атола,Атоли,Етил,Етила,Етили,
Талия,Талии,Tale(Приказка),Тали(инд.меден кръгъл Поднос),Тлее,Тлей,
Етли(с Месо,от Месо),Таала(Нива/и,орна Земя),Туула(Тухла/и),

ТР Тор(Бог),Три,Тера(Земя),Етер,Етера,Таро,Tier(Звяр,Животно),Тор(оборска,изкуств.),
Утро,Утре,Теория,Теории,Торо(Бик),Тур,Тура,Тир,Тире,Тер(Пот),Туря,Тури,
Терейаа(кр.Масло),Tower(Кула),Water(Вода),Торий,Трия,Трие,Трий,Троя,Трая,Трае,Трай,
Итияр(Възрастен,Старец),Отур(Сядай,Седни),Йоттюр(Свири,Изсвири),Иттир(Тикни,Блъсни),
Теара(юд.ритуална Чистота),Аатъра(Спомен,Памет за),Тер(ар.Птица),Тура(Лице на Монета),
---

Някои от Тайните на Теолозите и Теургите(Теурзите)

ТЛГ и ТРГ

ТЛГ Теология,Теологии,Теолог,Теолога,Талига(Каруца),Талиги,Отлага,Отлагай,

ТРГ Търг,Търга,Торгую(Търгувам),Трогаю(Пипам,Докосвам),Туарег,Туареги(Народ),
Теургия( „божествена" Оргия),

Теологиите са Вид Търг,Търговия,Търгуване,Търгашество с Вярата в Бога,и със самия Бог (каквото и да разбират под Понятието Бог).

И това си Търгашество с Божествеността като Понятие,са се пробвали да нарекат „божествена" Оргия - Те-Оргия - Теургия.

Един Вид: „Ще ти вярваме,ще правим Оргии в твое Име,ще те почитаме и принасяме Жертвоприношения в твое Име,а в Замяна на това ти ще ни пазиш и помагаш" .
Все едно,че Религиите,самонареклите се така Теолози,измислящи Теологиите на тези Религии,сa се пробвали да сключат Сделка,да подпишат Договор с Бога.
Щеше да е смешно,ако не беше нагла,цинична и трагична Самозаблуда.

Бог не търгува със себе си,и с Вярата в себе си,осъжда и наказва Оргиите,не се продава и не се купува,няма как да се подкупва,и няма как да бъде въвлечен в Сделки и Договори,особено пък с адските Изчадия.

Търгашите,Търговците са прогонени завинаги от Божия Храм.Най-малкото.
С всички Последствия за Теологиите и адските Теолози и адските Теурги.

Има Новина за адските Теолози,Адолози/Идеолози,Теурги и Демонолози:
Нямат никаква Сделка и Договор с Бога - въображаемата им,илюзорната им уж Сделка отдавна е нищожна,анулирана и унищожена,уж Договорът е нищожен,скъсан и унищожен.
Нямат никаква Сделка и Договор с Ада,със Сатаната,с Шатана и с Демоните - въображаемата им ,илюзорната им Сделка е нищожна,анулирана и унищожена завинаги,Договорът е разтрогнат,нищожен,скъсан и унищожен завинаги.

Нямат и никакви Надежди,Изгледи и Възможности за сключване на подобни шатански Сделки и Договори в Настоящето и в Бъдещето.
Всяка Проба за Оргии,Търгашество и Злоупотреба с Боговете,с Духовете,с Девите,с Хората,със Силите,с Демоните,с Дяволите и със Сатаната се разкриват,саморазкриват,разобличават,осъждат и наказват всячески,и с цялата Строгост и Безпощадност на всички Богове,Духове,Деви,Хора,Сили,Демони,Дяволи и Истината.

---

ТЛКВ и ТРКВ

ТЛКВ Толкова,Тълкува,Тълкувай,

ТРКВ Трикове,Отраква,Отраквай,Отърква,Отърквай,Траква,Траквай,Теркове,
---

ТЛН и ТРН

ТЛН Тлеене(на горящи Материали,на Огън),Тление(Гниене),Тленна,Тленно,Тленния,Еталон,Еталона,Еталони,
Еталонна,Еталонна,Еталонния,Талон,Талона,Талони,Телен,Телена,Телено,Телени,Теления,

ТРН Триене,Трон,Трона,Утеряно(Загубено),Трън,Тръна,Тръни,Трен(Влак),Трена,
Терен,Терена,Терени,Теренния,Таран,Тарана,Тарани,Тиран,Тирана,Тирани,Тирания,
Торене,Торен,Торена,Торено,Торени,Торения,Тьорен(Тур,Обиколка),
Троен,Тройна,Тройно,Тройни,Тройния,Траен,Трайна,Трайно,Трайни,Трайния,
Утрин,Утринна,Утринен,Утринно,Утринни,Утринния,
Торния(Бръмбар),Йьоттюрен(Свирещия/та),
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6875
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.14.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
14. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р
Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


ТЛП и ТРП

ТЛП Тълпа,Тълпи,Тълпя(се),Талпа,Талпи,Тулуп(Фигура в Гимнастиката),Отлепи,Отлепя,

ТРП Атропа(Богиня,една от Мойрите,тази която прерязва Нишката на Живота),Труп,Трупа,Трупи,Трап,Трапа,
Трепя,Трепи,Отрепя,Отрепи,Тропа,Тропай,Трупа,Трупай,Търпя,Търпи,Терапия,Терапии,
Тропа(Пътека),Трупа(артистична),Отрупа,Отрупай,
---

ТЛСТ и ТРСТ

ТЛСТ Тлъст,Тлъста,Тлъсто,Тлъсти,Тлъстия,Тлъстея,Тлъстее,Тлъстей,

ТРСТ Тръст,Тръста,Турист,Туриста,Туристи,Търсят,Търсете,Терасите,Трасета,Тресат,
Тресете,Отърсят,Отърсете,
---

ТЛТ и ТРТ

ТЛТ Тоалет,Тоалета,Тоалети,Тялото,Телата,Телът,Телта,Тилът,Толът,Атолът,Атолите,
Етилът,Етилите,Талията,Талиите,Тлеят,Тлейте,

ТРТ Трети,Третия,Трета,Трето,Торта,Торти,Тората,Тарото,Утрото,Теориите,Турят,
Турете,Трият,Трийте,Утроят,Утроете,
---

ТЛЦ и ТРЦ

ТЛЦ Телец (Зодия),Телеца,Телци,Телце,Телца,ТЛ-Ци,

ТРЦ Турци,Троица(Света),Терца,Терци,Трици,
---

ТЛЧ и ТРЧ

ТЛЧ Отличие,Отличия,Отлича,Отличи,Отлъча,Отлъчи,

ТРЧ Отроче,Отрича,Отричай,Отрече,Отречи,Търча,Търчи,
---

ТЛЧН и ТРЧН

ТЛЧН Отлично,Отличен,Отлична,Отлични,Отличния,Отлъчен,Отлъчена,Отлъчено,
Отлъчени,Отлъчения,Отличения,

ТРЧН Отричане,Търчане,Отречен,Отречена,Отречено,Отречени,Отречения,Тричане,
---

ТМЛ и ТМР

ТМЛ Темел(Основа,фундамент),Темели,

ТМР Тумор,Тумора,Тумори,Отмора,Отмаря,Отмаряй,Отмеря,Отмери,Отмира,Отмирай,Отмри,
Отмре,Тимаря,Тимари,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6876
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.15.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
15. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р
Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


ТПЛ и ТПР

ТПЛ Топола,Тополи,Топло,Топли,Топъл,Топла,Топил,Топила,Топило,Топили,Топилия,
Топла(Събирай),Топлу(Събрано),

ТПР Топор(Брадва),Топора,Топори,Тапир,Тапира,Тапири,
Отпор,Отпора,Отпори,Отпаря,Отпаряй,
---

ТЛВ и ТРВ

ТЛВ Отлив,Отливи,Отлива,Отливай,

ТРВ Трева,Треви,Тровя,Трови,Отърва,Отърви,Отрова,Отровя,Отрови,
---

ТЛВН и ТРВН

ТЛВН Отливане,

ТРВН Тревен,Тревна,Тревно,Тревния,Отравяне,Отровен,Отровена,Отровено,Отровени,
Отровения,Отровна,Отровно,Отровни,Отровния,
---

ТЛМ и ТРМ

ТЛМ Отлеем,Отлееме,Отелим,Отелиме,Тлеем,Тлееме,Утолим,Утолиме,

ТРМ Теорема,Теореми,Теряем(Губим),Торим,Ториме,Турям,Туряме,Утром,Тарама(Ресане),
Тюрма(Затвор),
---

ТЛС и ТРС

ТЛС Телеса,

ТРС Торс,Торса,Трус,Труса,Търся,Търси,Отърси,Отърся,Торос(Бикове),Тераса,Тераси,
Трасе,Треса,Тресе,Трус(Страхливец),Трусы(Гащи),
---

ТЛХ и ТРХ

ТЛХ Тлеех,Тлееха,Отелих,Отелиха,Отлеех,Отлееха,Отлях,Отляха,Утолих,Утолиха,

ТРХ Троха,Трохи,Турих,Туриха,Турях,Туряха,Трих,Триха,Триех,Триеха,
Трохей(Стихотворна Стъпка),
---

ТЛШ и ТРШ

ТЛШ Талаш,Талаша,Тлееш,Тлееше,Отелиш,Отелеше,Утолиш,Утолеше,

ТРШ Туршия,Туршии,Троша,Троши,Тараш,Тараша,Тараши,Туряш,Туриш,Туряше,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6882
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.16.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
16. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р
Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


ГДЛ и ГДР

ГДЛ Гъдел,Гъдела,Гадал,Гадала,Гадало,Гадали,Гадалия,Угодил,Угодила,Угодило,Угодили,
Угодилия,Гадил,Гадила,Гадило,Гадили,Гадилия,Угадал(Познал,Отгатнал),

ГДР Гюдерия,Гюдерии,Гадория,Гадории,Гидер(Заминаващ,Отминаващ),
---

НБЛ и НБР

НБЛ Набил,Набила,Набило,Набили,Набилия,Наeбал,Наeбало,Наeбали,Наeбалия,

НБР Набор,Набора,Набори,Набера,Набери,Наброя,Наброи,Наброй,
Нибиру(Мястото на Срещата),Онбир(11),Набира,Набирай,
---

НГЛ и НГР

НГЛ Ангел,Ангели,Аналог,Аналога,Аналогия,Аналогии,Engel(Пречка),Angle(Англи),
Англи,Нагъл,Нагла,Нагло,Нагли,Наглия,

НГР Нагар,Нагоре,Nigra(Черно),Ангора,Ниагара,Негър,Негри,Ангро,
---

НЛ и НР

НЛ Нула,Нули,Нали,Нал(Подкова),Аналой(Поставка за Книга),Only(Само),
Уиналь(Майя,Цикъл),

НР Нур(Светлина),Януари,Нар (Легло),Нари,Нар (Плод),
---

НЛГ и НРГ

НЛГ Налог,Налога,Налага,Налагай,Наляга,Налягай,

НРГ Енергия,Енергии,Наруга,Наругай,Наръга,Наръгай,
---

НЛГН и НРГН

НЛГН Налягане,Налагане,Нелъгане,Нелягане,Налаган,Налагана,Налагано,Налагани,
Налагания,

НРГН Наруган,Наругана,Наругано,Наругани,Наругания,Наръган,Наръгана,Наръгано,
Наръгани,Наръгания,
---

НЛЗ и НРЗ

НЛЗ Налози(Налог),Аналози(Аналог),Анализ,Анализа,Анализи,Налазя,Налази,

НРЗ Нарез,Нареза,Нарези,Нерез,Нереза,Нерези,Наряза,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6883
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.17.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
17. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р
Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---НМЛ и НМР

НМЛ Намаля,Намали,Аномалия,Аномалии,Нямал,Нямала,Нямало,Нямали,
Наемал,Наемала,Наемало,Наемали,Неумел,Неумела,Неумело,Неумели,Неумерия,

НМР Номер,Номера,Намира,Намирай,Намеря,Намери,
---

НМЛН и НМРН

НМЛН Намаление,Намаления,Намален,Намалена,Намалено,Намалени,

НМРН Намерение,Намерения,Намиране,Намерен,Намерена,Намерено,Намерени,Неуморен,
Неуморна,Неуморно,Неуморни,Неуморния,Немирен,Немирна,Немирно,Немирни,Немирния,
---

НЛТ и НРТ

НЛТ Нулата,Нулите,Аналоят,Неолит,Неолита,Налита,Налитай,Налейте,Налеят,Налят,Налята,
Налято,Наляти,Налятия,

НРТ Нарът,Нарите,Нароят,Нароете,Нарият,Нарийте,Нарита,Наритай,
---

НЛЧ и НРЧ

НЛЧ наличие,Налче,

НРЧ Наречие,Наречия,Нарече,Нарича,Наричай,Нароча,Нарочи,
---

НЛЧН и НРЧН

НЛЧН Наличен,Налична,Налично,Налични,Наличния,Неулучен,Неулучена,Неулучено,
Неулучени,Неулучения,

НРЧН Наричане,Наричания,Нарочно,Наречен,Наречена,Наречено,Наречени,Наречения,
Нарочен,Нарочена,Нарочени,Нарочения,
---

НЛХ и НРХ

НЛХ Налях,Наляха,Налеех,Налееха,

НРХ Анархия,Анархии,Енерхия(Енергия),Нароих,Нароиха,Нарих,Нариха,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6884
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.18.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
18. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р
Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


ДБЛ и ДБР

ДБЛ Дубъл,Дубли,Дубле,Доубил,Доубила,Доубило,Доубили,Доубилия,Diablo(Дявол),
Дебил,Дебила,Дебили,Дюбел,Дюбела,Дюбели,Добил,Добила,Добило,Добили,Добилия,
Дебел,Дебела,Дебело,Дебели,Дебелия,

ДБР Добро,Добър,Добра,Добри,Добрия,Добро(Изобилие,Богатство),Одобря,
Одобри,Дебри(Горски Дебри),Добира,Добирай,Добера,Добери,
---

ДБЛМ и ДБРМ

ДБЛМ Дебелеем,Дебелееме,Дообелим,Дообелиме,

ДБРМ Добром(С Добро),Добирам,Добираме,Доберем,Добереме,
---

ДВЛ и ДВР

ДВЛ Дявол,Дявола,Дяволи,Дяволия,Давул(Тъпан),Давал,Давала,Давало,Давали,
Давил,Давила,Давило,Давили,Удавил,Удавила,Удавило,Удавили,
Удивил,Удивила,Удивило,Удивили,Удвоил,Удвоила,Удвоило,Удвоили,

ДВР Доверие,Доверя,Довери,Двери(Врати,Порти),Дувар(Стена),Дувара,Двор,Двора,Двори,
Девер,Девера,Девери,Двир(юд.Светая Светих),

Многозначително Двуличие.
---

ДЛ и ДР

ДЛ Дело,Дела,Идеал,Идеала,Идеали,Идилия,Идол,Идола,Идоли,Одеало,Одеала,
Деля,Дели,Идел,Идела,Идело,Идели,Дюля,Дюли,Дали,Долу,Дол,Дола,Доля(Участ,Съдба),
Для(За),Dial(слънчев Часовник),Удел(полагащата се от Небето собствена Земя на Богородица),
Дуло,Дула,Дяла,Дялай,Дял,Долу(Пълно),Диль(Език,анат.Орган),Диль(Реч),
Дул(Разведен/а),Даль(юд.Възвишен),

ДР Дар,Даря,Дари,Дайре(муз.Инструмент),Диря(Следа),Дири,Дери(Кожа),Дере(Долчинка),
Дере(Дране),Дера,Одра,Одера,Одери,Одър(Легло),Дори,Door(Врата),
Доору(,Прав,Правдиво,Истина),Ядро,Ядра,Удар,Удари,Ударя,Удря,Удряй,Диря(Издирвам),
Дири,Дайре(Апартамент),Диария,Дари(афг.Език),Дур(Стой,Спри),Уйдур(Измисляй,Измисли),
Дойур(Нахрани),Доур(Роди),Дыра(Дупка),Дар(перс.Врата),Адар(юд.Сила),

ДЛГ и ДРГ

ДЛГ Диалог,Диалога,Дълг,Дълга,Далга(Вълна),Дълъг,Дълга,Дълго,Дълги,Дългия,
Идеология,Идеологии,Идеолог,Идеолога,

ДРГ Драг,Драго,Драга,Драги,Друг,Другия,Друга,Друго,Други,Драга(речен Кораб),Дрога,
Дорога(Път),Дорогой(Скъп),Дорогая(Скъпа),Друг(Приятел),
---

ДЛЖ и ДРЖ

ДЛЖ Дължа,Дължи,Удължа,Удължи,Доложа,Доложи,

ДРЖ Драже,Друже,Дружа,Дружи,Държа,Държи,Дороже(По-скъпо),Удържа,Удържи,Дръж,Удръж,
---

ДЛВ и ДРВ

ДЛВ Делва,Делви,Доловя,Долови,Делови,Делова,Делово,Деловия,

ДРВ Дърво,Дърва,Дарява,Дарявай,Дарува,Дарувай,Дарове,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6885
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.19.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
19. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р
Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


ДЛЖН и ДРЖН

ДЛЖН Дължина,Дължини,Длъжен,Длъжна,Длъжно,Длъжни,Длъжния,Удължен,Удължена,Удължено,
Удължени,Удължения,Доложен,Доложена,Доложено,Доложени,Доложения,

ДРЖН Държане,Дружене,Дружина,Дружини,Държан,Държана,Държано,Държани,Държания,
Дружно,Дружен,Дружна,Дружни,Дружния,Дружинна,Дружинния,
---

ДЛЗ и ДРЗ

ДЛЗ Диалози,Диализа,Диализи,Долазя,Долази,

ДРЗ Друз,Друзи(Народ),Друзя(Приятели,Другари),Дерзая,Дерзай,
---

ДЛК и ДРК

ДЛК Далеко,Далак,Далака,Делко,Дялка,Дялкай,Одялка,Одялкай,

ДРК Дарак,Дарака,Драка,Драки,Дурак (Глупак),Дирек(Стълб),Удряйки,
---

ДЛМ и ДРМ

ДЛМ Дилема,Дилеми,Дялам,Дяламе,Делим,Делиме,Удаляем(Отстраняваме),Долма(Пълнено),
Дилим(Филия),Дилим(Езикът ми),

ДРМ Даром,Друм(Път),Друма,Друми,Удрям,Удряме,Дирим,Дириме,Дерем,Дереме,
Дурма(Не спирай),Ударим,Удариме,Одерем,Одереме,
---

ДЛН и ДРН

ДЛН Длан,Длани,Долина,Долини,Дялан,Дялани,Дялания,Далян,Даляна,Даляни,
Длина(Дължина),Долен,Долно,Долна,Долни,Долния,Делене,Деление,Делен,Делена,
Делено,Делени,Деления,Идеално,Идеален,Идеална,Идеални,Идеалния,
Удаление(Отстраняване),Долан(Пълнещ се),Дальний(Далечен),

ДРН Дрян,Дряна,Дарение,Дарения,Дарен,Дарена,Дарено,Дарени,Дирене,Дирен,Дирена,
Дирено,Дирени,Дирения,Дране,Одиране,Одран,Одрана,Одрано,Одрани,Одрания,
Ударен,Ударена,Ударено,Ударени,Ударения,Удряне,Ударение,Ударения,Дрън,
Ядрен,Ядрена,Ядрено,Ядрени,Ядрения,Адрон(елем.Частица),Адрона,Адрони,
Доуран(Раждащата,Създаващия/та),Доораян(Режещия/та,Нарязващия/та на Парчета),
Ударно,Ударна,Ударни,Ударния,
---

ДЛР ДЛЛ и ДРЛ

ДЛР Долар,Долари,Dollar,Dolour(Болка,Скръб,Печал,Мъка),Дилър,Дилъри(на Дрога),
Дилъри(на Борсите),Dealer(Търговец,Раздавач на Карти,Наркопласьор),Делир(Полудявай),

ДЛЛ Делял,Деляла,Деляло,Делели,Делели(се),Долял,Доляла,Доляла,Доляло,Долели,
Долелия,Удалил(Премахнал,Отстранил),

ДРЛ Ударил,Ударила,Ударило,Ударили,Ударилия,Удрял,Удряла,Удряло,Удряли,Удрялия,
Дарил,Дарила,Дарило,Дарили,Дарилия,Дирил,Дирила,Дирило,Дирили,Дирилия,Дерял,Деряла,
Деряло,Деряли
---

ДЛТ и ДРТ

ДЛТ Длето,Длета,Дялат,Дялайте,Делят,Делете,Делет(юд.Врата),

ДРТ Дарът,Дарят,Дарете,Удрят,Удряйте,Ударят,Ударете,Дерат,Дерете,Дърт,Дърта,Дърто,
Дърти,Дъртия,Одерат,Одерете,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6886
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.20.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
20. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р
Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


ДНЛ и ДНР

ДНЛ Дянал,Дянала,Дянало,Дянали,Дяналия,

ДНР Дънер,Дънера,Дънери,Донор,Донора,Донори,Дюнер,Дюнера,Дюнери,Дьонер(Върти се),
Динар(пар.Единица),Динари,Динар(Сплав),
---

ДПЛ и ДПР

ДПЛ Дипол,Дипола,Диполи,Допил,Допила,Допили,Допилия,Допиел,Допиела,Допиело,
Допиели,Допял,Допяла,Допяло,Допяли,Допялия,Допеел,Допеела,Допеело,Допеели,
Дипла,Дипли,Дипля,Дипли(се),

ДПР Допир,Допира,Допири,Допра,Допря,Допри,Допирай,Допера,Допери,
---

ДЛБ и ДРБ

ДЛБ Делба,Делби,Дълбая,Дълбае,Дълбай,Долби,

ДРБ Дарба,Дарби,Дроб(анатом.Бял,Черен),Дроб Дроби(матем.Термин),Дерби,Дробя,
---

ДЛВН и ДРВН

ДЛВН Долавяне,Доливане,Доловен,Доловена,Доловено,Доловени,Доловения,Долавян,
Долавяна,Долавяно,Долавяни,Долавания,Доливан,Доливана,Доливано,Доливани,Доливания,

ДРВН Дървено,Дървен,Дървена,Дървени,Древно,Древен,Древна,Древни,
Дарование,Дарования,Даруване,Даруван,Дарувана,Дарувано,Дарувани,Даряван,Дарявана,
Дарявано,Дарявани,Дървения,Дървении,Деревня(Село),
---

ДЛВШ и ДРВШ

ДЛВШ Доловиш,Доловеше,Долавяш,Долавяше,Доливаш,Доливаше,

ДРВШ Дервиш,Дервиша,Дервиши,Даруваш,Даруваше,Даряваш,Даряваше,
---

ДЛЖК и ДРЖК

ДЛЖК Длъжко(Дълго),Длъжка,Длъжки,Длъжкия,

ДРЖК Дръжка,Дръжки,Дружка,Дружки,
---

ДТЛ и ДТР

ДТЛ Детайл,Детайла,Детайли,Деятел,Деятеля,Деятели,

ДТР Дотира,Дотирай,Аудитория,Аудитории,
---

ДЛХ и ДРХ

ДЛХ Долях,Доляха,Долеех,Долееха,

ДРХ Дреха,Дрехи,Дарих,Дариха,Дирих,Дириха,Дирех,Диреха,Одрах,Одраха,Одирах,Одираха,
Дерях,Деряха,Драх,Драха,Ударих,Удариха,Удрях,Удряха,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6889
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.21.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
21. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р
Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


Една от Многото Тайни на Зодиака

МЗЛ и МЗР

МЗЛ Мазаль(юд.Знаците на Зодиака),Муза-Ель,Мазал,Мазала,Мазало,Мазали,Мазалия,
Омазал,Омазала,Омазало,Омазали,Омазалия,Мазило,Мазила,Мязал(Приличал),Мязала,
Мязали,Мазаль(юд.Късмет,Сполука),

МЗР Misery(Мизъри,Мъка,Нещастие,Несгоди),Мизерия,

Многозначително и показателно Двуличие - Мазаль и Мизерия.
Знаците на Зодиака носят на Юдeите единствено и само Мъки,Нещастия,Несгоди и Мизерия.
Въпреки,че са се пробвали да употребят същата Дума Mазаль и за Понятията Късмет и Сполука.
И точно заради това,че се пробват да злоупотребяват с Късмета и Сполуката.

---

МЛН и МРН

МЛН Мълния,Мълнии,Малина,Малини,Моление,Моления,Молене,Умилно,Умилен,Умилена,
Умилено,Умиления,Мелене,Млин,Млина,Млян,Мляна,Мляно,Мления,
Умален,Умалено,Умалена,Умалени,Умаления,Милион,Милиона,Милиони,

МРН Миряни(светски Лица,Паство),Мирен,Мирна,Мирно,Мирни,Мирния,
Умерен,Умерена,Умерено,Умерени,Умерения,Уморен,Уморена,Уморено,Уморени,Уморения,
Мряна(Риба),Мрени,Умиране,Мерене,Морена,Морени,Мараня,
---

Една от Многото Тайни на Амулетите и Мартениците

МЛТ и МРТ

МЛТ Амулет,Амулета,Амулети,Молите,Молят,Молете,Мулти-,Молот(Чук),Млатя,Омлет,
Омлета,Омлети,Мулето,Милото,Милият,Милата,Милите,Амелиат(хир.Операция),
Амелет(мит.Река),

МРТ Мирта(Растение),Мирото(Миро),Морето,Морета,Март(Месец),Марта(Баба),Morte(Смърт),
Мрат,Мрете,Умрат,Умрете,Умират,Умирайте,Уморят,Уморете,Мерят,Мерете,Мирът(Мир),
Мартъ(Чайка),Морът(Мор,масова Смърт),

Имате Амулет - имате Мирта и Миро,и се Молите на Небесните,Земните и Природните Сили да ви пазят
от Мор,и от Смъртта.

Неслучайно нашите народни Мартеници са наречени на,и се носят именно през Месец Март,
през Месеца на Баба Марта - Мартениците също са един Вид Амулети.
И то много силни.

---

МЛЧН и МРЧН

МЛЧН Мълчание,Мълчане,Мълчана(Вода),Млечен,Млечно,Млечна,Млечни,Млечния,Умълчан,
Умълчана,Умълчано,Умълчани,Умълчания,

МРЧН Мрачина,Мрачен,Мрачна,Мрачно,Мрачни,Мрачния,
---

Тайната за Паметта на англоговорящите

ММЛ и ММР

ММЛ Мамул(Кочан Царевица),Мамула,Мамули,Мамил,Мамила,Мамило,Мамили,Мамилия,

ММР Мемоари,Мемори(Памет),Меймур(Чиновник,държ.Служител),Мимар(Архитект),

Memory - Паметта на англоговорящите ги мами,и е склонна към Самоизмами - имат лъжлива Памет - както Краткотрайната Памет,така и Дълготрайната.
Едни от най-често пробващите се да изопачават както Събитията от Настоящето,така и от Историята и Миналото освен Юдeите,са англоговорящите уж Историци и уж Археолози.
Това е доказано и на Практика.

---

МЛЛ и МРЛ

МЛЛ Молил,Молила,Молило,Молили,Молилия,Молел,Молела,Молело,Молели,Мелил,Мелила,
Мелило,Мелили,Мелилия,Умилил,Умилила,Умилило,Умилили,Умилилия,Умалил(Намалил),
Умалила,Умалило,Умалили,Умалилия,

МРЛ Морал,Морала,Мерило,Морель(Дух,Настроение),Марал(Елен),Марали,Маруля,Марули,
Мерло,Марля,Марли,Умрял,Умряла,Умряло,Умрели,Уморил,Уморила,Уморило,Уморили,
---

МЛКТ и МРКТ

МЛКТ Млякото,Млеката,Малакът,Малкият,Малката,Малкото,Малките,

МРКТ Мярката,Мерките,Маркет,Маркети,Юмрукът,Market(Пазар),Мракът,Марката,Марките,
Мъркат,Мъркайте,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6890
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.22.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
22. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р
Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


МЛД и МРД

МЛД Мелодия,Мелодии,Милейди,Млад,Млада,Младо,Млади,Младия,Младее,Младея,Младей,

МРД Морда(Муцуна),Мърда,Мърдай,Мърда(Жаргон,Мързелив),Мърди,
---

МЛШ и МРШ

МЛШ Молиш,Молеше,Милееш,Милееше,Умилиш,Умилеше,Умалиш(Намалиш),Умалеше,
Мальш(Дребен,Дребосък),

МРШ Мърша,Мърши,Мириша,Мирише,Мириши,Марш,Марша,Умреш,Умреше,Умираш,Умираше,
Мреш,Мреше,Мориш,Мореше,Умориш,Умореше,Мериш,Мереше,Мреш,Мреше,
---

МСЛ и МСР

МСЛ Мисъл,Мисли,Мисля,Умисъл,Месал(Кърпа),Мусала,Масал(Приказка),
Масло,Масла,Мюсли,Маясъл(Хемороиди),Меселе(Въпрос,Проблем,Задача,Случай),

МСР Масур,Масура,Масури,Мисир(Царевица),Емисар,Емисаря,Емисари,Мъсър(Египет),
Мусор(Боклук),
---

Една от Многото Тайни на Истинните Мистерии и Майстори

МСТЛ и МСТР

МСТЛ Мастило,Мастила,Мъстил,Мъстила,Мъстило,Мъстили,Мъстял,Мъстяла,Мъстяло,Мъстяли,

МСТР Мистерия,Мистерии,Майстор,Майстори,Мастар,Мастари,Мостра,Мостри,
Мистрия,Мистрии,Мистър,Мистер,Master(Майстор),Маестро,

Истинните Мистерии,и Истинните Майстори на Мистериите наказват,мъстят,
отмъщават на всички тези,които се пробват да злоупотребяват с тях.
Приживе,тук на Земята.
---


МТЛ и МТР

МТЛ Метал,Метали,Метла,Метли,Метель(Виелица),Омотал,Омотало,Омотала,Омотали,
Омоталия,Омитал,Омитала,Омитало,Омитали,Омиталия,

МТР Матер(Майка),Mutter(Майка),Материя,Материи,Метеор,Метеори,
Митра (Бог на Слънцето),Митра(Епископска Корона,Шапка),Метър,Метри,Мотор,Мотори,
Матура,Матури,Мутра,Мутри,Аматьор,Аматьора,Аматьори,Мутира,Метр(Стихосложение),
---

МТЛН и МТРН

МТЛН Метален,Метална,Метално,Метални,Металния,

МТРН Мутиране,Имитиране,Матиране,Матиран,Матирана,Матирано,Матирани,
---

МТЛЦ и МТРЦ

МТЛЦ Метлица,Метлици,

МТРЦ Матрица,Матрици,Материци,Матраци,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6894
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.23.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
23. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р
Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


МХЛ и МХР

МХЛ Махало(на Часовник),Махала,(Махала(Квартал),Мухъл,Мухльо,Михаля(Вятъра),
Махал(Махане),Махала,Махало,Махали,

МХР Мехур,Мехура,Мехури,Мохер (Прежда),Мохера,Мехир(юд.Цена),Мюхюр(Печат),
---

МШЛ и МШР

МШЛ Машалла,Мешал,Мешала,Мешало,Мешали,Мешалия,Омешал,Омешала,Омешало,
Омешали,Омешалия,Мишле,Мушил,Мушила,Мушило,Мушили,Мушилия,

МШР Мешере,
---

МЛТЛН и МРТЛН

МЛТЛН Умилителен,Умилителна,Умилително,Умилителни,Умилителния,
Умалителен,Умалителна,Умалително,Умалителни,Умалителния,
Умолителен,Умолителна,Умолително,Умолителни,Умолителния,

МРТЛН Мерителен,Мерителна,Мерително,Мерителни,Уморителен,Уморителна,
Уморително,Уморителни,Уморителния,
---

МТЛТ и МТРТ

МТЛТ Металът,Металите,Метлата,Метлите,Омоталият,Омоталата,Омоталото,
Омоталите,Омоталият,Мяталият,Мяталата,Мяталото,Мяталите,Мяталият,

МТРТ Материята,Материите,Метеорит,Метеорита,Метеорити,Метеорите,Моторът,Моторите,
Метърът,Метрите,Митрата,Аматьорът,Аматьорите,Мутрата,Мутрите,Матурата,Матурите,
Мутират,Мутирайте,Имитират,Имитирайте,Матират,Матирайте,
---

БГЛ и БГР

БГЛ Бягал,Бягала,Бягало,Бягали,Бягалия,

БГР Бугари(Българи),Багра,Багри,Обагря,Обагри,Бейгир(Кон),Багер,Багера,Багери,
---

БДЛ и БДР

БДЛ Бодил,Бодила,Бодили,Будала,Будали,Будел,Будела,Будело,Будели,Бъдел,
Бъдела,Бъдели,Бодял,Бодяла,Бодяло,Бодели,

БДР Бодро,Бодър,Бодра,Бодри,Бодрия,Ободря,Ободри,Бедро,Бедра,
---

БЗЛ и БЗР

БЗЛ Бозал,Бозала,Бозало,Бозали,Бозалия,

БЗР Обзор,Обзора,Обзори,Базар,Базара,Базари,Базира,Базирай,Бозар(Развалящ,Може да развали),
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
#6895
Faatima (Потребител)
Аз Съм Това, Което Съм
Administrator
Мнения: 11578
graph
Изключен Вижте профила на потребителя
Пол: Жена Място: В Сърцата ви,в Ума ви и в Душите ви. Рожденна дата: 0007-07-07
Отг: 2БулТракийска Кабала.24.Двуликите Л/Р 6 години, 3 месеци Карма: 25  
24. Списък на Семействата от Двулики и Двулични Думи/Понятия с Л и Р
Тайните на Двуликите и Двуличните Думи/Понятия


Буквална Философия,Буквална Мъдрост
Буквална Кабала - Българотракийска Кабала

Неведоми,Но-Видими са Пътищата на Словото
Животът на Думите - Заветът на Думите

Природата на Думите.Думите разказват сами за себе си.
Буквалните Думи в буквален Смисъл.Буквалният Смисъл на Думите.

Опознай Езика,и Корените на Езика на Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото,и ще разбереш Индивида,Народа,Етноса,Общността и Обществото.
Какъвто е Езикът на Обществото,такова е и Обществото.Каквото е Обществото,такъв е и Езикът му.
Променя се Обществото - променя се и Езикът му.Променя се Езикът - променя се и Обществото.

Търсачът и Тълкувачът на Думи
Канон за Двуликите Думи/Понятия:

Всички Двойки Семейства от Еднакви Думи/Понятия в чийто Скелет (Комбинацията от Съгласни) има двойствени Букви,са Двойки Семейства от Двулики Думи/Понятия,и имат взаимосвързана,и взаимно тълкуваща се Скрита Същност.
---


БКЛ и БКР

БКЛ Бъкел,Бокал,Бокала,Бокали,Бакалия,Бакалии,Букла(Къдрица),Букли,Бекле(Чакай),
Обикаля,Обикаляй,Обиколя,Обиколи,Бакле(Вид Боб),

БКР Бакър(Метал,Мед),Бакър(Кофа),Бакъра,Бакъри,Бекяр(Неженен,Неомъжена),
---

БЛ и БР

БЛ Баал(Ваал,Бог),Bella(Хубава),Бяло,Бяла,Бял,Бели,Белия,Биль(Знай),Бель(Кръст,анатом.),
Обло,Объл,Обла,Обли,Облия,Бал(абитуриентски),Бал(Степен по изм.Скала),Бал(обща Оценка),
Бил,Било,Била,Били,Бал(пчелен Мед),Blue(Синьо),Ball(Топка),Биле(Билка),Бельо,
Убил,Убила,Убило,Убили,Убилия,Било(на Планина),Було(булчинско),Буля(Леля),Беля,Бел(Лопата),Була(папска),
Бул(Намери),Обол(Монета),Боли,Более,Белее,Белея,Белей,Убол,Убола,Уболи,Уболия,
Bull(Бик),Блея,Блее,Блей,Bell(Камбана),Биле-Биле(Знаейки),Юбилей,Юбилея,Юбилеи,
Абла(Кака,почетно Обръщение към Жена),Баала(Вържи,Завържи),Боул(Удави се),
Белле(Забележи),Бол(Много),Бьойле(Така,по моя Начин),Булуу(монг.дървена Лъжица),
Балай(Нека,Дано),Белли(Ясно е,Знае се),Боялъ(Боядисано),Бююле(Омагьосай,Урочасай),
Балую(Глезя),Балуй(Глези),

БР Борей(Бог на северния Вятър),Бир(1,Едно),Брой,Броя,Брои,Бера,Бери,Буря,Бури,
Бор(Дърво)Бор(хим. Елемент),Бар,Бара,Бара(Вада),Барай(Пипай),Баир,Баира,Баири,
Бира,Бири,Bear(Мечка),Буре,Обор,Обори,Обир,Обира,Обера,Обери,Обирай,Обра,
Абер(Вест,Новина),Йьобюр(Друго,Другия,по друг Начин),Бор(приливна Вълна),Бюро,Бюра,
Ебру(тур.Изкуство,Рисуване върху Вода),Абру(перс.Водно Огледало),Бриа(юд.Творение),
---

БЛВ и БРВ

БЛВ Облива,Обливай,Бълва,Бълвай,

БРВ Браво,Брава,Брави,Борове,Боравя,Борави,Брова(Вежда),Обрив,Обрива,Обриви,Обривай,
Оборва,Оборвай,
---

БЛГ и БРГ

БЛГ Болга(Благо),Благо,Блага,Благ,Благи,Благия,Белег,Белега,Бильги(Знание),
Облага,Облаги,Обляга,Облягай,Белуга(Риба),Облог,Облога,

БРГ Бряг,Брега,Берег,и(Бряг,Брегове),Береги(Пази),Бургия,Бургии,
---

БЛД и БРД

БЛД Блюдо,Блюда,Blood(Кръв),Bloody(Кърваво),Балада,Балади,Блед,Бледа,Бледо,Бледи,
Бледия,Болид,Болиди,Облада,Обладае,Обладай,Обладая,Бааладъ(Върза,Завърза),

БРД Обред,Обреда,Обреди,Бард,Барда,Брада,Бради,Брод,Бродя,Бред(Бълнуване),Борд,
Борда,Борода(Брада),Бред(Бълнуване,Безсмислици),
---

БЛДН и БРДН

БЛДН Бледен,Бледна,Бледно,Бледни,Бледния,Бледнее,Бледнея,Бледней,
Обладан,Обладана,Обладано,Обладани,Обладания,

БРДН Бродене,Обреден,Обредна,Обредно,Обредни,Обредния,
---

БЛЖ и БРЖ

БЛЖ Бележа,Бележи,Ближа,Ближе,Блажа,Блажи,Облажа,Облажи,Обложа,Обложи,Оближа,Оближе,

БРЖ Буржоа,Буржуи,Биржа(Борса),Бараж,Баража,Баражи,Бърже(Бързо),Обрежа,Обреже,
---

***********************************************************************************
Fatima,Анализи,Selena,Magi,Maya,AStarta,Mariya,Пророчие,Arxiа,Tema,Izxor,Domino,Bile,Nana,Salma,Isida,Vesta,
Trakiya,Ava,Прогнозис,Roza,Kodes,Many,Ясновидие,Feeriya,Предсказания,Maystoriya,Ggala,Kаza,Sixra,,Amasiya,Xora,Motori,
KyBВelLa,Vidiya,Еl,Fenomen,Оракул,Saman,Raya,Asya,Fiala,Devi,Съвети,Kanya,Sofiya,Balkan,Konstantina,Sera,Seba,Fatum
****************************************************************************************************
 
Записано в лога Записано в лога  
 
В Памет на Сина ми, и на Майка ми

Kойто има Уши - Чува. Който има Очи - Вижда. Който има Ум - Разбира. Който има Сърце - Знае.
Който има всичко - може всичко.

Чух и Разбрах. Видях и Разбрах. Усетих и Разбрах. Преживях и Разбрах. Осъзнах и Разбрах.
  Само регистрирани потребители могат да публикуват нови мнения.
Отиди най-отгоре Отговори
Създадено с FireBoardемисия на последните мнения


Изработка violeta.bg